Frankrig
-
kr. 535,00
Denne champagne er dejlig frugtig og byder på skønne noter af stenfrugter, som f.eks. fersken og mirabeller.
Den lægger dejligt mildt ud med bløde bobler, hvorefter den byder på dejlig fylde og slutter af med en behagelig syrlighed.Familien Piot-Sévillano har produceret denne champagner gennem generationer – og Christine og Vincent, som i dag står for familiens champagneproduktion fører den stolt videre i deres række af lækre champagner.Navnet “Essence de Terroir” fortæller champagnens historie på flere niveauer.
Dels er den et udtryk for det terroir, den jordbund druerne er dyrket i ude i den lille by Vincelles i Marnedalen. Dels er fordelingen af druer brugt til denne champagne den samme, som fordelingen af familiens vinstokke på markerne; nemlig 70% Meunier, 15% Chardonnay og 15% Pinot Noir. Og så er den selvfølgelig også på et helt andet niveau et udtryk for familiens historie, deres arbejde med champagne og deres savoir-faire (know-how).Perfekt til aperitif, ost og retter med kalvekød og fjerkræ.
Område, By: La Vallee de la Marne, Vincelles
Champagne: Essence de Terroir, Brut Tradition
Druer: 70% Meunier, 15% Pinot Noir, 15% Chardonnay
Dosage: Brut 7g / liter -
kr. 110,00
Det er vinfirmaet Louis Bouillot, som står bag denne Veuve d’Argent Rosé Brut (Vin Mousseux de Qualité), lavet efter Méthode Traditionnelle. Sammensætningen af druer kan variere fra år til år for at opnå den bedste harmoni, men består normalt af Gamay, Grenache, Pinot, Cabernet, Côt (Malbec), Airen og Ugni Blanc, fra både Sydfrankrig og fra Bourgogne.Efter blandingen af de forskellige ‘vin de base’ foregår anden gæringen på flaske (Méthode Traditionnelle) i min. 9 måneder. Til sidst bliver vinen klassisk drejet mekanisk (remuage) i 3 uger.
Veuve d’Argent Rosé Brut har en flot, sart, pink farve og vinen har pæne, liflige, vedvarende bobler. I duften finder man delikate toner af røde frugter og en god friskhed. Smagen er elegant, med mineralske toner og en god struktur til sidst, som gør den meget velegnet ikke bare som aperitif, men også til gastronomien. Finishen er velafbalanceret med en god intensitet. Restsukkeret er på 12g/l., så Veuve d’Argent Rosé Brut fremstår som en sprød, appetitgivende og elegant mousserende vin! Serveres ved 6° til 8°C.
-
kr. 110,00
Det er vinfirmaet Louis Bouillot, som står bag denne Veuve d’Argent Brut (Vin Mousseux de Qualité). Til denne såkaldte Blanc de Blanc (hvidvin lavet af hvide druer) anvendes der de bedste selekterede cuvéer lavet på druesorterne Airen, Ugni Blanc, Colombard, Durello, Macabeu og Chardonnay, fra både Sydfrankrig og fra Bourgogne. Sammensætningen varierer fra år til år for at opnå den bedste harmoni i vinen. Efter blandingen af de forskellige ‘vin de base’ foregår anden gæring på flaske efter Méthode Traditionnelle-systemet. Efter ‘degorgering’ og påførelse af champagne-proppen bliver vinen finmodnet i yderligere tre måneder.
Farven i Veuve d’Argent Blanc de Blanc Brut er flot lysgylden, og vinen har pæne, liflige, vedvarende bobler. I duften finder man friske frugttoner af hvide ferskner og æbler. Smagen er meget ren, med mineralske toner og en behagelig frugt og syre. Finishen er velafbalanceret med en god intensitet. Restsukkeret er på 10g/l., så Veuve d’Argent fremstår som en tør og elegant mousserende vin!
Anbefales til: Aperitif, Asiatisk, Drinks, Frugter -
kr. 125,00 – kr. 600,00
Navnet ”Le Tigre” (tigeren) er valgt til denne vin, fordi den besidder en styrke og en balance, som er klassisk for netop en tiger. Vinen er lavet på Carignan (35%), Grenache Noir (35%) og Syrah (30%) fra flere parceller på ejendommen. Høsten foregår manuelt, og druerne bringes til kælderen i små kasser for at undgå masning og oxydering. Carignan gæres i hele klaser i tryktanke (macération carbonique), mens Grenache og Syrah bliver afstilket og gæret på ståltanke. Vinene modnes separat i 12 måneder på tank, og aftapningen foregår umiddelbart efter sammenstikningen og en ganske let filtrering, for at optimere aromaen og smagen.
Farven er mørk og dyb, og i duften finder man koncentrerede nuancer af modne hindbær, solbær og brombær samt krydrede toner, som hurtigt udvikler sig med iltning i glasset. I smagen er vinen struktureret og meget fyldig med noter af engelsk lakrids og bitter chokolade. Den virker dog samtidigt ret delikat og velouragtig, med god finesse og friskhed, så den efterlader et meget charmerende indtryk. Server den til and, lam eller okse. Prøv den også til fx pastaretter. Giv vinen lidt tid i en karaffel inden servering.
-
kr. 99,00 – kr. 495,00
Enkel, stilren og helt forrygende – Parey Dumont er inspireret af de traditionelle sydfranske ’Domaines’. Serien af vine i førsteklasses kvalitet stammer fra en vision om at vise druen selv i al dens herlighed – og udvikle de karakteristiske smage, der knytter sig til hver druevariant. I dette tilfælde en frugtig og læskende rosé. Kompleks og livlig – og frugt frem for alt – serien udviser en enkel, nøgtern og aldeles fremragende refleksion af jordbunden i det sydlige og sydvestlige Frankrig.
-
kr. 149,00
God ledsager til mad
Effervescent egner sig som aperitif sammen med østers au naturel, torsk ceviche med lime, koriander og chili. Du kan også nyde den sammen med en forret med kammuslinger, grønne ærter og brunet smør. Vi har også lavet den mousserende til fejring – så tøv ikke med at poppe den under en festlig begivenhed.
ARENSBAK Effervescent er det brusende vinøse non-alcoholic alternativ. En delikat og avanceret drik baseret på vores omhyggeligt udvalgte grønne te (kombucha). Den har en fin struktur og afbalanceret syre. Effervescent urteagtige duft og aroma stammer fra stikkelsbær, fersken og citrongræs. Den har en forfriskende saftighed, afbalanceret medeg, der giver en tør mundfornemmelse og en lang eftersmag.
ARENSBAK Effervescent serveres afkølet i et vinglas ved 8-10 C. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet med en champagne-prop i et par dage.
-
kr. 149,00
God ledsager til mad
ARENSBAK Rosé har tilstrækkelig struktur til at komplimentere skaldyr som grillede jomfruhummere med hvidløg, moules frites eller lobster rolls. Den passer også godt sammen med salater bestående af burrata, friske tomater, pinjekerner og en god olivenolie. Til sidst vil vi virkelig anbefale dig at prøve den med vores sommelier Emilie’s sommerfavorit: jordbærsalat med saftige tomater, nye ærter, rosa peber, havsalt og olivenolie.
Rosé saftighed og blomsteragtige karakter stammer fra brugen af grøn te (kombucha). Den har aromaer af skovfrugter og en duft af pink peber, hibiscus og rose. Den er silkeblød, men stadig sprød med en rund og lang eftersmag. Vi har forsigtigt tilsat bobler for at forbedre smagsoplevelsen.
-
kr. 139,00
En god ledsager til mad
ARENSBAK Red passer godt til f.eks. en velhængt rød bøf, braiserede svinekæber, svamperisotto og kraftige vegetariske retter. Men den kan også nydes uden mad. ARENSBAK Red serveres afkølet i et vinglas ved 12-14 grader. Tag flasken ud af køleskabet 30 minutter før servering, og lad den åbne sig i glasset, inden den nydes. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet i op til 2 uger uden at miste smag.
ARENSBAK Red er et vinøst, ikke-alkoholisk valg. En fermenteret gourmetdrik baseret på vores fermenterede sorte Yunnan te (Kombucha). ARENSBAK Red har de vinøse noter, som du allerede kender fra vinens verden. Den har en duft af skovbund, svampe og muld samt lakrids, bagte jordbær og egetræ. Den er fløjlsblød og frugtig med en tør mundfornemmelse, hvilket giver en afrundet og lang eftersmag. Den er næsten som vin. Så skænk dig selv et glas og nyd en helt ny smag og få uperfekt vinoplevelse.
-
kr. 139,00
En god ledsager til mad
ARENSBAK White passer godt til fisk og skaldyr som muslinger, bagte og dampede grøntsager, pastaretter, oste og desserter. Men den kan også nydes uden mad. ARENSBAK White serveres afkølet i et vinglas ved 10-12 grader. Tag flasken ud af køleskabet 10 minutter før servering og lad den åbne sig, før den nydes. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet i op til 2 uger uden at miste smag.
ARENSBAK White er det vinøse, ikke-alkoholiske valg. En fermenteret gourmetdrik baseret på vores fermenterede Oolong-te (kombucha). Den har en fin struktur og en afbalanceret syre. ARENSBAK White har de vinøse noter, som du allerede kender fra vinens verden. En frugtig aroma og en smag af melon, kvæde og friske citrusfrugter. Den er lagret på egetræsflis med et strejf af vanilje, hvilket giver den en fløjlsblød, frugtig og tør mundfornemmelse samt en lang eftersmag. Det er næsten som vin. Så skænk dig selv et glas og nyd en helt ny smag og få en uperfekt vinoplevelse.
-
kr. 149,00
Vinen er lavet af 55% Grenache Noir, 40% Syrah samt 5% andre druesorter, som kommer fra ca. 40 år gamle, økologiskdyrkede vinstokke i den sydlige del af Rhône, dels fra Rhôneflodens højre bred med klassiske, runde aflejringssten, dels fra Enclave des Papes nær Valréas, hvor undergrunden er ler- og kalkholdig. Udbyttet er holdt nede på ca. 45 hl./ha. Grenache og de 5% andre druesorter bliver gæret i store, temperaturregulerede rustfrie ståltanke for at bevare frugtrigheden og friskheden, mens Syrah gæres separat i mindre gæringskar af træ, noget som tilfører fedme og kompleksitet. Efter sammenstikningen bliver vinen modnet i 9 måneder på ståltanke og opretstående træfade.
Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften udvikler sig hurtig i glasset, med dybe, komplekse toner af krydderier, kirsebærsten og provencalske urter. Smagen har en flot tørhed, godt pakket ind i velour, med toner af bitter chokolade, engelsk lakrids og røde bær. Den slutter med en lækker kølighed som matcher krydderierne rigtig godt. De bløde tanniner giver tegn på et godt gemmepotentiale. Server den til lam, kalv og til hvidskimmeloste.
-
kr. 169,00
Sprød, delikat og ungdommelig frisk. Med Maison Saint Aix får du alt det man kan ønske sig i en kvalitetsrosé fra Provence, indrammet i et stilrent og eksklusivt design, der udtrykker kærlighed til solen, landet og gæstfriheden. Med sin smukke laksefarve og mineralske bid er AIX måske solstrålens bedste partner – og den perfekte ledsager til at nyde i godt selskab. Rosé er en af de få ting i verden, der kan få enhver anledning til at virke overskueligt, og AIX er et flot bevis på at luksus sagtens kan være til at betale.
Vinens mineralitet gør AIX til en fortrinlig partner til hummer, laks, østers og grillede rejer. Derudover fungerer vinen perfekt til grillede kylling, lette salater, tapas og asiatiske køkkener som det vietnamesiske.
-
kr. 449,00
Sprød, delikat og ungdommelig frisk. Med Maison Saint Aix får du alt det man kan ønske sig i en kvalitetsrosé fra Provence, indrammet i et stilrent og eksklusivt design, der udtrykker kærlighed til solen, landet og gæstfriheden. Med sin smukke laksefarve og mineralske bid er AIX måske solstrålens bedste partner – og den perfekte ledsager til at nyde i godt selskab. Rosé er en af de få ting i verden, der kan få enhver anledning til at virke overskueligt, og AIX er et flot bevis på at luksus sagtens kan være til at betale.
Mad med citrus, Mager fisk, Skaldyr, Sushi, Vegetariske retter
-
kr. 399,00
Châteauneuf-du-Pape er lavet på økologiskdyrkede druer (Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault) fra forskellige parceller på slottet, som høstes manuelt ved optimal modning. Man gennemfører en grundig selektering både ved plukningen og ved ankomsten til kælderen. Nogle af vinstokkene er over 80 år gamle, men til netop denne vine vælger man druer fra nogle af de yngre vinstokke, for at prioritere frugten og finessen i vinen. Gæringen foregår separat for hver druesort og hver parcel, på åbne gæringskar. Derefter bliver vinen modnet i 10-12 måneder på fad. Sammenstikningen af de forskellige vine foregår umiddelbar før aftapningen.
Flot, blank, intens, rubinrød farve. I duften er vinen mere på den delikate end den kraftige side, med nuancer af sorte bær og sarte toner af hvid peber. Smagen er klassisk Châteauneuf med frugtrige toner af mørk kirsebær, blommer og engelsk lakrids og milde krydderier til sidst. Den slutter med god velour og finesse samtidigt. Vinen vil f.eks. matche grillretter med vildt, okse, lam eller svinekød men også middelhavs-inspirerede risottoer og pastaretter. Serveres ved 16-18°C.
-
kr. 549,00
“Collection 243” er sammensat af 42% Chardonnay, 40% Pinot Noir og 18% Meunier fra mange forskellige parceller, som er beliggende med 1/3 i hvert af Champagnes bedste distrikter – Vallée de la Marne, Montagne de Reims og Côte des Blancs. Den relative store andel af Chardonnay i ”Collection 243” giver en umiddelbar og delikat aroma af modne, friskplukkede ferskner og abrikoser, men også cremede, eksotiske toner. Pinot Noir og Pinot Meunier tilfører mere struktur, tørhed og en dejlig, appetitgivende sprødhed. Diskrete nuancer af honning, vanilje, mandler og ristet brød melder sig i eftersmagen. En både fyldig, harmonisk og charmerende champagne, med masser af karakter. Vinen er perfekt som aperitif på grund af sin friskhed og finesse, men er samtidig en glimrende madledsager.