Frankrig

  • kr. 99,00

    Førsteklasses Chardonnay – sprød og helt forrygende med en sofistikeret næse af citrusaromaer og frisk pære samt strejf af hvide blomster og honning.

  • kr. 99,00

    Intens og aromatisk Pinot Noir med fløjlsbløde tanniner og masser af mørk frugt i både bouquet og smag. Aldeles forrygende sammen med and, pasta og gode venner.

  • kr. 149,00

    God ledsager til mad

    Effervescent egner sig som aperitif sammen med østers au naturel, torsk ceviche med lime, koriander og chili. Du kan også nyde den sammen med en forret med kammuslinger, grønne ærter og brunet smør. Vi har også lavet den mousserende til fejring – så tøv ikke med at poppe den under en festlig begivenhed.

    ARENSBAK Effervescent er det brusende vinøse non-alcoholic alternativ. En delikat og avanceret drik baseret på vores omhyggeligt udvalgte grønne te (kombucha). Den har en fin struktur og afbalanceret syre. Effervescent urteagtige duft og aroma stammer fra stikkelsbær, fersken og citrongræs. Den har en forfriskende saftighed, afbalanceret medeg, der giver en tør mundfornemmelse og en lang eftersmag.

    ARENSBAK Effervescent serveres afkølet i et vinglas ved 8-10 C. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet med en champagne-prop i et par dage.

  • kr. 149,00

    God ledsager til mad

    ARENSBAK Rosé har tilstrækkelig struktur til at komplimentere skaldyr som grillede jomfruhummere med hvidløg, moules frites eller lobster rolls. Den passer også godt sammen med salater bestående af burrata, friske tomater, pinjekerner og en god olivenolie. Til sidst vil vi virkelig anbefale dig at prøve den med vores sommelier Emilie’s sommerfavorit: jordbærsalat med saftige tomater, nye ærter, rosa peber, havsalt og olivenolie.

    Rosé saftighed og blomsteragtige karakter stammer fra brugen af grøn te (kombucha). Den har aromaer af skovfrugter og en duft af pink peber, hibiscus og rose. Den er silkeblød, men stadig sprød med en rund og lang eftersmag. Vi har forsigtigt tilsat bobler for at forbedre smagsoplevelsen.

  • kr. 139,00

    En god ledsager til mad

    ARENSBAK Red passer godt til f.eks. en velhængt rød bøf, braiserede svinekæber, svamperisotto og kraftige vegetariske retter. Men den kan også nydes uden mad. ARENSBAK Red serveres afkølet i et vinglas ved 12-14 grader. Tag flasken ud af køleskabet 30 minutter før servering, og lad den åbne sig i glasset, inden den nydes. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet i op til 2 uger uden at miste smag.

    ARENSBAK Red er et vinøst, ikke-alkoholisk valg. En fermenteret gourmetdrik baseret på vores fermenterede sorte Yunnan te (Kombucha). ARENSBAK Red har de vinøse noter, som du allerede kender fra vinens verden. Den har en duft af skovbund, svampe og muld samt lakrids, bagte jordbær og egetræ. Den er fløjlsblød og frugtig med en tør mundfornemmelse, hvilket giver en afrundet og lang eftersmag. Den er næsten som vin. Så skænk dig selv et glas og nyd en helt ny smag og få uperfekt vinoplevelse.

  • kr. 139,00

    En god ledsager til mad

    ARENSBAK White passer godt til fisk og skaldyr som muslinger, bagte og dampede grøntsager, pastaretter, oste og desserter. Men den kan også nydes uden mad. ARENSBAK White serveres afkølet i et vinglas ved 10-12 grader. Tag flasken ud af køleskabet 10 minutter før servering og lad den åbne sig, før den nydes. Hvis du ikke drikker hele flasken, kan den opbevares i køleskabet i op til 2 uger uden at miste smag.

    ARENSBAK White er det vinøse, ikke-alkoholiske valg. En fermenteret gourmetdrik baseret på vores fermenterede Oolong-te (kombucha). Den har en fin struktur og en afbalanceret syre. ARENSBAK White har de vinøse noter, som du allerede kender fra vinens verden. En frugtig aroma og en smag af melon, kvæde og friske citrusfrugter. Den er lagret på egetræsflis med et strejf af vanilje, hvilket giver den en fløjlsblød, frugtig og tør mundfornemmelse samt en lang eftersmag. Det er næsten som vin. Så skænk dig selv et glas og nyd en helt ny smag og få en uperfekt vinoplevelse.

  • kr. 125,00kr. 200,00

    ÅRETS JULEVIN

    ★★★★★ – RLJ i Gastro: “Syrah, grenache, carignan i skøn forening og ren rhône-agtig fonøjelse bare med mere mørke. Rousillon-varme og kødelighed fra syrah, sødmefulde skovbær, boysenbær, tørret sortfods-skinke, lille vildskab og gadedreng fra carignan, varmer i eftersmagen, men holder kun 13,5 %. Meget fornuftigt prissat og et godt eksempel på Rousillons muligheder. Det er faktisk, som om Rousillon putter mere friskhed i deres gode køb end Languedoc, som stadig har lidt for meget svulstigsødme i de lavere prislag.Varmende vin til oktobers retter med rodfrugter og gerne mellemøstlige krydderier. Virkelig godt køb.

    Druesammensætningen på Héritage Rouge er 55 % Syrah, 36 % Grenache Noir og 9 % Carignan. ​Næsen leverer modne brombær og solbær med et strejf af ribs. Fin og frisk. Smagen overleverer på prispunktet med seriøst raffineret power og generøsitet. Tanninerne er fine og glatte som silke, og der er Middelhavs krydderier i finishen. Den store intensitet og den fine balance imponerer.

  • kr. 159,00kr. 300,00

    ÅRETS JULEVIN

    De økologiske druer høstes udelukkende fra højtbeliggende parceller i Côtes du Rhône Villages, et nærmest magisk terroir med ler, kalk og stenet undergrund. Det er forhold som helt natuligt giver meget lave udbytter. Druerne afstilkes og gærer i cementtanke, som man traditionelt gør i det sydlige Rhône. Vinen lagrer i 12 måneder i cementtanke, før den flaskes uden forudgående klaring eller filtrering. 65% Grenache, 25% Syrah og 10% Mourvedre giver her en tæt intens farve og mørk frugt, krydderier samt garrigue i næsen. Smagen er fyldig, med en fin struktur og afslutter overdådig og rundt. En særdelses charmerende vin!

  • kr. 149,00

    Vinen er lavet af 55% Grenache Noir, 40% Syrah samt 5% andre druesorter, som kommer fra ca. 40 år gamle, økologiskdyrkede vinstokke i den sydlige del af Rhône, dels fra Rhôneflodens højre bred med klassiske, runde aflejringssten, dels fra Enclave des Papes nær Valréas, hvor undergrunden er ler- og kalkholdig. Udbyttet er holdt nede på ca. 45 hl./ha. Grenache og de 5% andre druesorter bliver gæret i store, temperaturregulerede rustfrie ståltanke for at bevare frugtrigheden og friskheden, mens Syrah gæres separat i mindre gæringskar af træ, noget som tilfører fedme og kompleksitet. Efter sammenstikningen bliver vinen modnet i 9 måneder på ståltanke og opretstående træfade.

    Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften udvikler sig hurtig i glasset, med dybe, komplekse toner af krydderier, kirsebærsten og provencalske urter. Smagen har en flot tørhed, godt pakket ind i velour, med toner af bitter chokolade, engelsk lakrids og røde bær. Den slutter med en lækker kølighed som matcher krydderierne rigtig godt. De bløde tanniner giver tegn på et godt gemmepotentiale. Server den til lam, kalv og til hvidskimmeloste.

  • kr. 89,00kr. 175,00

    Farven som en lys citron. Næsen er fyldt med blomster med frisk fersken, citron og grønne æbler.

    Vinen er tør og friskende, smagen afrundet med en overraskende lang eftersmag med god syre.

    En genial hvidvin til forår og sommer, eller hvis du vil bringe sol og sommer ind i stuen i løbet af efterår og vinter.

  • kr. 399,00

    Châteauneuf-du-Pape er lavet på økologiskdyrkede druer (Grenache, Syrah, Mourvèdre og Cinsault) fra forskellige parceller på slottet, som høstes manuelt ved optimal modning. Man gennemfører en grundig selektering både ved plukningen og ved ankomsten til kælderen. Nogle af vinstokkene er over 80 år gamle, men til netop denne vine vælger man druer fra nogle af de yngre vinstokke, for at prioritere frugten og finessen i vinen. Gæringen foregår separat for hver druesort og hver parcel, på åbne gæringskar. Derefter bliver vinen modnet i 10-12 måneder på fad. Sammenstikningen af de forskellige vine foregår umiddelbar før aftapningen.

    Flot, blank, intens, rubinrød farve. I duften er vinen mere på den delikate end den kraftige side, med nuancer af sorte bær og sarte toner af hvid peber. Smagen er klassisk Châteauneuf med frugtrige toner af mørk kirsebær, blommer og engelsk lakrids og milde krydderier til sidst. Den slutter med god velour og finesse samtidigt. Vinen vil f.eks. matche grillretter med vildt, okse, lam eller svinekød men også middelhavs-inspirerede risottoer og pastaretter. Serveres ved 16-18°C.

  • kr. 549,00

    “Collection 243” er sammensat af 42% Chardonnay, 40% Pinot Noir og 18% Meunier fra mange forskellige parceller, som er beliggende med 1/3 i hvert af Champagnes bedste distrikter – Vallée de la Marne, Montagne de Reims og Côte des Blancs. Den relative store andel af Chardonnay i ”Collection 243” giver en umiddelbar og delikat aroma af modne, friskplukkede ferskner og abrikoser, men også cremede, eksotiske toner. Pinot Noir og Pinot Meunier tilfører mere struktur, tørhed og en dejlig, appetitgivende sprødhed. Diskrete nuancer af honning, vanilje, mandler og ristet brød melder sig i eftersmagen. En både fyldig, harmonisk og charmerende champagne, med masser af karakter. Vinen er perfekt som aperitif på grund af sin friskhed og finesse, men er samtidig en glimrende madledsager.

  • kr. 160,00

    Meget skøn og fyldig sauvignon Blanc. Fuld af frugt, smør og blomster.

  • kr. 89,00

    Du dufter tydelige Cabernet Sauvignon i næsen. Smagen er sød rødvin. Meget ren i smagen.

  • kr. 675,00

    Grand Cru vin fra et af de bedste steder i Chablis , Grand Cru Bougros. Grand Cru Chablis kommer fra kun én af 7 marker med denne klassifikation. Bougros marken er beliggende længst mod vest af de 7 Grand Cru marker.

    Intens og voldsom Grand Cru Chablis. Dyb gylden i farven med stor åben bouquet af citrusfrugt og moden tropisk frugt. Bagerst i duften er der en anelse krydderi fra fadet, men ikke dominerende. Smagen er fyldig med stor frugtintensitet og en flot balancerende frugtsyre. Kompleksiteten og dybden i denne vin går den velegnet til de kraftige fiskeretter, eller endnu bedre til moden ost.

  • kr. 299,00

    Egen import

    Meget elegant Chablis fra Montmains 1. cru marken. Denne vin er lavet på gamle vinstokke (Vielles Vignes) Markens kendetegn er granitfyldig med masser af søforsiler som giver vinen mineralitet. Næsen i vinen er intense af abrikoser, citron, svag note af røg, fulgt op af en dejlig frisk eftersmag i perfekt balance.

    Den er god sammen med østers, seafood, salater og lette retter.

    Chablis er geografisk mellem Paris og Dijon i nordlige del af Bourgogne. Domaine Gautheron er familieejet og det er 7. generation som laver vinene nu. I dag ejer familien over 25 hektar hvor 6 af dem er i Premier Cru områderne. De laver deres vine efter den traditionelle Bourgogne stil men også med nye tiltag i produktionen.

    Vinen kan gemmes i op til 15 år.