Hvidvin
-
DKK 175,00
Produktionsområdet for denne vin er i princippet hele Bourgogne. Cuvéen må, og kan, sammenstikkes som et balanceret blend af druer fra Côte d’Or, Chalonnaise og Saint Vérans bedste vinmarker. Mâconnais-druerne giver vinen sin friskhed, mens Côte d’Or og Chalonnaise står for struktur og krop. En vin med meget fin frugtighed og friskhed, som understreges af, at en del af vinen kun har ligget på ståltank, og det mere afrundede præg og strukturen understreges af den del, der har været fadlagret. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter, med et pikant vanille-præg. Vin med fin elegance, meget behagelig og afstemt i ren harmoni.
-
DKK 675,00
Les Preuses er en Grand Cru mark, som ligger i den nordlige ende af bjergsiden med de 7 Grand Cru’er. Her finder man Kimmerridgekalk jordbund med masser af østersskaller og andre fossiler. Preuses sydvestlige eksponering er perfekt til at give solen lov til at trænge ind mellem vinstokkene og modne druerne. Det giver fyldige vine, som er blødere og lidt mindre mineralske end de andre Grand Cru marker.
-
DKK 225,00
Michael Hall er
Vinen er produceret på 2 marker i Lenswood og Piccadelly i Adelaide Hills, gæring og lagring er dels gjort i små fade ( Lenswood) og i stål tanke ( Piccadelly)
Lagring foregår i 9 måneder.
Super kompleks i næsen – Utrolig fyldig og intens med lidt egetræ, der harmonerer med den rigelige frugt – stikkelsbær, litchi, kiwi. En nærmest ambitiøs vin, som du måske ikke skal vælge, hvis du forventer klassisk Sauvignon Blanc.
-
DKK 195,00 – DKK 1.000,00
Egen import
Meget elegant Chablis, strålende grøn farve, en blomsterkrydret bouquet med et anstrøg af krydderi fulgt op af en smag i perfekt balance med god mineralitet.
Den er god sammen med østers, seafood, salater og lette retter.
Chablis er geografisk mellem Paris og Dijon i nordlige del af Bourgogne. Domaine Gautheron er familieejet og det er 7. generation som laver vinene nu. I dag ejer familien over 25 hektar hvor 6 af dem er i Premier Cru områderne. De laver deres vine efter den traditionelle Bourgogne stil men også med nye tiltag i produktionen.
-
DKK 149,00 – DKK 349,00Vinen er en ægte “pleaser”. Den samler både Grauer Burgunders klassiske, eksotiske toner i både duft og smag samt områdets og ikke mindst vinhusets delikate, frugtrige og mineralske stil. Vinen besidder en skøn umiddelbarhed og charme, og har samtidigt en flot struktur og fylde.Matcher fx det asiatiske køkken. Eller bare på terrassen, køkkenet, stuen, ti hi.
-
DKK 439,00
I duften fornemmer man friskheden og mineraliteten fra Vermentino (citrusfrugter, melon), som harmonerer fint med nuancer af mirabeller, abrikoser, ferskner fra Viognier. I smagen har vinen god tørhed og mineralitet kombineret med meget frugtrige karakterer. Det er en udpræget vin til gastronomien, meget aromatisk, kompleks og appetitvækkende.
-
DKK 699,00
Det er friske og liflige citrustoner og sprøde nuancer af vilde blomster, meloner og hvide ferskner, som dominerer i Rossj-Bass 2020. I smagen er vinen meget ”vibrerende”, næsten sart for en Chardonnay, med lækre eksotiske toner af mynte og pebermynte. En meget appetitlig og charmerende vin. Passer til hummer, skaldyr og fisk.
-
DKK 249,00
Vi de Vila Porrera Blanco er en meget karakterfuld vin hele vejen igennem. I duften finder man fede, mineralske og en smule eksotiske toner, som minder lidt om sherry (de 15% Pedro Ximenez kommer flot igennem), med nuancer af modne ferskner og abrikos, men også hasselnødder. Smagen har en flot balance mellem friskhed og velour, med god struktur og kompleksitet – og igen en karakter af ”flor” fra sherry. Man fornemmer en diskret trækarakter fra gæringen på nye fade. Vinen slutter meget harmonisk, tør, med nuancer af salt (hav), ferskensten og mandler. En meget spændende og utraditionel vin.
Serveres sammen med grillet fisk, hummerbisque og andre skaldyrsretter eller fx til en kraftig suppe.
5% Diverse 60% Grenache Blanc/Garnacha blanca 20% Piquepoul/Picapoll 15% Pedro Ximenez
-
DKK 149,00 – DKK 349,00
Chardonnay’en har en aromatisk, umiddelbar duft, med klassiske nuancer af citrusfrugt, akacieblomst og en smule fersken. Tørheden og de let eksotiske toner smelter godt sammen. En meget let trækarakter i eftersmagen giver en god fylde sammen med friskheden.
Server den til skaldyr og fiskeretter, gerne med et asiatisk præg.