Naturvin

  • kr. 185,00

    Meget frisk og blomstret Sauvignon Blanc. Single Wineyard.

    Det er naturvin, produceret med omhu og tilsat en meget lille mængde sulfitter til at stoppe gæringen. Hvilket resulterer i en meget fin mineralsk, blød og vinøs naturvin.

    Denne skønne tekst er skrevet af Bjørn Rasmussen og beskriver vinen på bedste vis:

    “Hold kæft, hvor jeg elsker smør.” Den her sauvignon blanc er din sommers største redning. Skulle den danske blive våd og kold, så er her genvejen til sydens sol, varme og smage. Holder vejret har du her vinen, der får saltvandshåret til at rejse sig. Vinen, der giver fisken, skaldyrene og den klassiske sauce medspil i en sådan grad, at mundvigene sidder helt op under øjnene. Der er riiigeligt med smør. Tropiske frugter som ananas bringer også glæde i munden. Jorden, hvor Zavec dyrker sine vine, er ganske mineralsk. Den mineralitet er med til, at det ikke stikker helt af. Det er balanceret fedme. Det er på alle måder konkurrencedygtigt med de mere klassiske sauvignon blanc-vine. Det mest overraskende er, at den er fremstillet så naturligt. Igen er det kun sulfitter tilsat i lukningen. Det er fandeme godt håndværk.

     

  • kr. 195,00

    Fyldig Pinot Noir, med bløde taniner og masser af klassisk Pinot Noir smag.

    Det er naturvin, produceret med omhu og tilsat en meget lille mængde sulfitter til at stoppe gæringen. Hvilket resulterer i en meget fin mineralsk, blød og vinøs naturvin.

     

    Denne skønne tekst er skrevet af Bjørn Rasmussen og beskriver vinen på bedste vis:

    Stilfuld. Klassisk. Men samtidig fuld af ungdommens sind og gåpåmod. Zavec er navnet. Husk det. Du glemmer ikke Pogacar, vel!? Det her endnu en stjerne fra Sloveniens skattekammer, som kommer til at vælte dig bagover. Pinot Noir. Næsten 100% natur (der bliver lukket med sulfitter, så Onkel Jens kan sagtens være med. Dyb farve i glasset. Næsen rammes af det vilde. Lad dig ikke afskrække, fordi Zavec kan tæmme bæstet. Der er tanniner, men dit tandkød vil stadig elske dig. Syren er forholdsvis afdæmpet og runder blødt af. Du har laaaaang eftersmag. Så frygt ej om der skal umami-bomber på grillen. Eller en flot bøf. Brombær, hindbær, kirsebær. De røde bær er dominerende. Det er klassisk, men du får alligevel et par svirp med ungdommens kådhed, når du mellem frugtbutikken pludselig får en snert af mineralitet. Det her, mine damer og herrer, er rødvinens prikkede bjergtrøje.

  • kr. 169,00

    Det er orangevin, produceret med omhu og tilsat en meget lille mængde sulfitter til at stoppe gæringen. Hvilket resulterer i en meget fin mineralsk, blød og vinøs naturvin.

     

    Denne skønne tekst er skrevet af Bjørn Rasmussen og beskriver vinen på bedste vis:

    Take me to funky town… Er du klar til en omgang vild natur? Det er orange. Det er lækkert. Gør dig selv en tjeneste. Giv den en times tid til at suge luft ind. Du vil opleve et helt andet glas i så fald. Nå, men det her er som sagt ganske funky. Igen er det Zavec, der tryller. Lost & Found er ret passende i forhold til iltning. For dig, der fornægter naturvin, vil starten på det her være så langt væk hjemme fra dit safe space muligt. Men giv den en times tid. Drik den kølet. Stille og roligt vil du begynde at finde hjem. Er det stor Bourgogne? Nej. Kan det hamle op med Jura? Bestemt. Zavec har jo været sød ved dig. Der lukkes med sulfitter, så det ikke stikker helt af… Næsen har det forædlede i sig. Lidt råd om du vil. Men smagen er en sommerdag på de slovenske skrænter værdig. Mineralitet, bestemt. Let bitterhed som at bidet i en grapeskal. Masser af saftighed og spændstighed. Appelsin, kiwi, grape og den berygtede slik på en våd klippevæg i form af det mineralske. Flip ud i haven med den du elsker ❤️🟠

  • kr. 145,00

    Dejlig frisk Pinot Grigio fra Vina Zavec i Slovenien. Det er naturvin, produceret med omhu og tilsat en meget lille mængde sulfitter til at stoppe gæringen. Hvilket resulterer i en meget fin mineralsk, blød og vinøs naturvin.

     

    Denne skønne tekst er skrevet af Bjørn Rasmussen og beskriver vinen på bedste vis:

    Sommerminder er noget af det smukkeste. Fra barndommens lyksagligheder med sandslotte, is, vandmænd og lyse aftner til ungdommens spirerende sommerromancer. De første kys. Genvejen gennem kornmarken på vej hjem fra fest. Duften, når sommerregnen fordampede i solens stråler. Solnedgangen med den du elsker i hånden. De voksne, der for stund glemmer realkreditlån og madpakker. Zavecs Pinot Grigio er et flashback gennem din sommer. Luk øjnene. Lad smagen vække dit sind og din hukommelse. Ha!, tænker du. En Pinot Grigio er jo mere neutral end vand. Her kan du ikke tage mere fejl. Der er en seriøs dybde og kompleksitet i den her flaske. Farven er tæt på 70’ernes psykedeliske orange. Smuk og gennemtrængende. Næsen er behagelig. Der er frisk pære, sommerblomster og citrus. Måske skifer. Det er en tørstslukker, det her. Smagen er sprød og læskende. Munden er behaget og minderne forstærker smagen. Noter af gule æbler, urter, modne citroner, Middelhavet og det lidt kendetegnede ved Zavecs vine en balanceret smag af mineraler. I det her tilfælde er smagen hen af det vand, du finder i en underjordisk kilde. Du har god tid til at nyde minderne, for den her Pinot Grigio forlader ikke din gane hurtigt. Lang og kælen eftersmag, der bare giver dig lyst til livet.

  • kr. 220,00

    Vinen er håndhøstet, efter den er presset gæres mosten i 8-10 dage uden tilsætning af gær. derefter lageres den på gamle fade i 6-8 måneder.

    En dejlig naturvin.

  • kr. 239,00

    Et blend af Grüner Veltliner, Scheurebe, Weissburgunder, Neuburger, Welschriesling, Zweigelt med flere.

    Druerne kommer fra en mark som hedder “Fürstliches Prädium,” som betyder kongelig jord. Men beboerne i Gols har siden 1950’erne kaldt den for Korea. Judith lejede vinmarken tilbage i 2016 og valgte derfor også navnet til vinen.

    Druerne har fået 4 dages skin kontakt og derefter lagret i 6 måneder i gamle fade. Det er en vin med en fantastisk struktur og friskhed.

    Vinen har noter af ananas, mandarin, passionsfrugt, tørrede urter både i duften og smagen.