2018 Agricola Brandini, Cerretta Barolo DOCG

kr. 545,00

Her præsenteres noget lidt anderledes fra Agricola Brandini end det, du måske er vant til. Størstedelen af deres vine bliver typisk produceret i La Morra-kommunen, som er kendt for sine feminine og elegante vine. Men druerne til denne vin, Cerretta, kommer fra Serralunga d’Alba-kommunen, der er kendt for at skabe maskuline og intense vine.

Cerretta-marken er en ny tilføjelse til deres vinkollektion, og den første årgang, de fremstillede, var i 2015. Dengang blev de imponeret over, hvordan den lerholdige jord i Serralunga d’Alba påvirkede vinen på en helt unik måde i forhold til den mere sandholdige jord i La Morra. Pludselig kunne de skabe en Barolo-vin med en helt anderledes struktur, intensitet og karakter. Selvom Brandinis signatur stadig er tydelig, opretholder vinen det høje niveau, som kendetegner huset.

Det anbefales at lade vinen ilte en smule, før den serveres, for at få dens fulde potentiale frem. Hvis du har en karaffel, så hæld den i karaffel i omkring en halv time inden servering. Alternativt kan en god slyngetur i et stort vinglas også gøre underværker.

Når vinen åbner sig, vil du opdage nuancer af kirsebær, læder, eukalyptus og et krydret strejf af balsamicoeddike. Efter den første tår vil du virkelig forstå, hvorfor Serralunga d’Alba karakteriseres som maskulint og kraftfuldt. Her er der nemlig en helt anden struktur på spil. Men balancen er stadig intakt, og selvom tanninerne viser lidt bid, smelter de harmonisk sammen med vinens syre og påvirkningen fra fadlagringen.

Vinens fremstilling begynder med gæring i rustfri ståltanke, hvor drueskallerne macererer i fire uger for at udtrække farve, struktur og smag. Under macerationen bruges hyppige pump-over for at fremme denne proces. Efterfølgende modnes vinen i store egetræsfade i 30 måneder, efterfulgt af yderligere 6-8 måneder på flaske.

Anmeldelse og point

95 point – Wine Enthusiast – september 2022

“Boasting an earthy elegance, this opens with aromas of new leather, underbrush, rose and forest berry. Savory and loaded with finesse and youthful energy, the focused palate delivers juicy wild strawberry, crunchy red cherry, star anise and truffle alongside tightly wound, fine-grained tannins. It’s still young but balanced, with nervous acidity. Drink 2028–2038. Kerin O’Keefe”

Kategorier: , ,

Beskrivelse

2018 Agricola Brandini, Cerretta Barolo DOCG

kr. 545,00