Italien

 • Original price was: kr. 155,00.Current price is: kr. 125,00.

  En rigtig lækker fyldig vin. Flot granatrød farve. Duften er aromatisk med toner af brombær, sort peber og tobak. Smagen er fyldig med toner af modne kirsebær, søde brombær samt hint af kaffe og krydderurter. Eftersmagen er lang og velbalanceret med et let sødligt strejf.

  Passer godt til julemiddagen. Servers ved 16-18 grader.

 • kr. 199,00

  Villa Antinori er flot rubinrød. Aromaen er kompleks med hint af vilde bær, blåbær og blommer sammen med antydninger af ristede hasselnødder, krydderier og vanilje. Fyldig og rund på tungen med bløde, fløjlsagtige tanniner og en lang, velsmagende finish.

  Druesammensætningen er Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot

 • kr. 1.195,00

  Tenuta Tignanello ligger i selve hjertet af Chianti Classico med 319 hektarer mellem bløde bakker og dale, hvoraf de 130 hektarer er beplantet med vinstokke. To af husets berømte og elskede vinmarker, Tignanello og Solaia, ligger på samme bakkeside i jord, der er rig på kalksten og skifer. Her har druerne i vækstsæsonen godt af varme temperaturer om dagen og kølige aftenener. Husets to signaturvine af samme navn, Solaia og Tignanello, kommer herfra og bliver bredt anerkendt som nogle af de mest betydningsfulde i hele den italienske vinhistorie.

  Druesammensætning:Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese

  Vinen blev adskilt fra drueskallerne, blev den overført til små egetræsfade, hvor malolaktiske gæring fandt sted og fremhævede aromaens finesse og kompleksitet. Vinen overlades til lagre i ca. 14 til 16 måneder i franske og ungarske egetræsfade,

 • kr. 749,00

  Farven er som altid for Magari ekstremt mørk, og i duften finder man dybe toner af brombær, solbær og lakrids, samtidigt med, at man fornemmer underliggende friske nuancer. Frugtkoncentrationen er imponerende, men vinen virker ikke for tung: Den er samtidig meget ren og harmonisk. Vinen har et kæmpe udviklingspotentiale.

  Magari tager meget plads smagsmæssigt og bør derfor serveres med retter, som kan give den modstand: Lammekød, vildt, okse eller kraftige hvid- eller rødskimmeloste.

 • kr. 799,00

  Det er først og fremmest frugtkoncentrationen, kompleksiteten og strukturen, som kendetegner Barolo Dagromis 2017. Vinen har en meget intens rubinrød farve. I duften finder man karakterer af tørrede blomster, vilde roser, læder og hvidt peber. Den meget koncentrerede og kødfulde smag afslører toner af brombær, lakrids, hvidt peber og diskrete nuancer af træ og skovbund samt lidt mynte til sidst. Hvis man drikker den ung, fortjener den en iltning på karaffel. Her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Barolo Dagromis vil egne sig fint til lam, and og vildt samt til kraftige oste.

 • kr. 439,00

  I duften fornemmer man friskheden og mineraliteten fra Vermentino (citrusfrugter, melon), som harmonerer fint med nuancer af mirabeller, abrikoser, ferskner fra Viognier. I smagen har vinen god tørhed og mineralitet kombineret med meget frugtrige karakterer. Det er en udpræget vin til gastronomien, meget aromatisk, kompleks og appetitvækkende.

 • kr. 89,00
  En vin der er meget aromatisk i duften med toner af blommer og kirsebær men også krydrede nuancer af engelsk lakrids. Smagen er nem og frugtrig først, men udvikler sig mere kompleks med toner af krydderier og syltede bær. Eftersmagen er meget harmonisk. Vinen slutter som den startede, med karakter af kirsebær.
  Der er kun let tørhed i denne vin og derfor meget mere rund og fyldig end hvis der havde være træfade med ind over. Potentiale nok til 3-5 års lagring, men smager allerede godt fra frigivelsen.
  Server den sammen med f.eks. gratinerede grøntsagsretter, pastaretter eller risottoer eller til milde kødretter. Serveringstemperatur: 16-18°C.
 • kr. 349,00

  70 km fra Vindings marker på Montecarrubo ligger to marker på ren kalkbund, der overvejende er beplantet med Syrah. Med disse druer laver han denne ærkesaftige og fra første sekund charmerende ‘Il Piccolo’ – en vin, der kvalitetsmæssigt rager langt højere op, end navnet indikerer.

  Vinificering

  Druerne afstilkes og vildgæres i vinhuset på cementkar, hvormed vinen køles og dens mest elegant og florale sider vinder frem. Efter endt gæring og forlænget maceration hældes vinen på brugte Troncais egetræsfade, hvor den gennemfører den malolaktiske gæring og lagrer i 9 måneder, inden den tappes på flaske.

  Aroma og smag

  Allerede et stykke fra glasset accentueres ‘il Piccolo’ af indbydende blomster – violer, syrener og diskrete liljer – med brombær, blåbær, friskkværnet hvid peber og vilde krydderurter i lagene lige nedenunder. Den ærkesaftige, mediumfyldige smag har samtidig en flot intensitet, modne tanniner og smukt integreret, mundvandsdrivende syre, der sammen med den beherskede alkohol giver vinen en flot balance og kølighed.

  Serveringsforslag

  Syrah som denne bringer mange minder til det nordlige Rhône, og dog er den helt sin egen takket være terroiret på denne kant af Sicilien, når det håndteres af Peter Vinding-Diers virtuose hånd. Selv holder vi af at nyde den til sorte oliven – gerne i tapenadeform på tapasbrættet – såvel som til fjerkræ, pizza eller langtidsstegt lam med rosmarin, hvidløg og citron.

  ‘Il Piccolo’ kan også sagtens nydes på terrassen uden nævneværdigt tilbehør. I alle tilfælde anbefaler vi at nedkøle den til mellem 13 og 16 grader.

  Nyd den inden for 6-8 år fra høståret.

 • kr. 689,00

  Enkeltmarksvinen Vignolo er – som Vindings anden enkeltmark Vigna Grande – fra vulkansk jord blandet med fossiler og sand fra det koralrev, der i løbet af nogle millioner år er blevet skudt til vejrs og altså nu er en afgørende medvirken til, at man på netop Montecarrubo kan lave vin af så høj kvalitet.

  I dette tilfælde har det vilde terroir sat sit aftryk på 100% Syrah – biodynamisk dyrket fra første sekund og passet og plejet med største kærlighed året rundt – og i sin ungdom den af Vindings vine, henrykker mest, synes vi.

  Vinificering

  I kælderen er druerne gæret naturligt og modnet på brugte barriques fra topejendomme i Bordeaux.

  Aroma og smag

  I glasset følger aromaen op med intens mørk frugt – blåbær, brombær, sorte kirsebær og oliven og med den Syrah-typiske bacon-note som markant medspiller foruden florale nuancer af viol. Krydret spiciness suppleres fra fadet, og vinens smag er dermed tilsvarende stor, rank og velbalanceret med afgrundsdyb frugt, modne tanniner og en utrættelig eftersmag.

  Serveringsforslag

  Drik kraftig vin som denne til kraftig mad – hellere end gerne kød, f.eks. lam, okse, vildt eller and – det hele tilsat rosmarin, hvidløg, og måske endda oliven. Grill det eller lad det simre – og smid i sidste fald gerne noget rødvin med op i gryden.

  Vi foreslår dig at nyde den ved 15-18 grader inden for 15-20 år fra høståret.

 • kr. 169,00

  Ermacoras Pinot Grigio er et skoleeksempel på hvordan seriøst markarbejde lønner sig i kælderen. Ved at høste forholdsvis tidligt, sammenlignet med andre producenter, beholder man den syre i druerne der er så vigtig på disse kanter. For selvom markerne ligger køligt, så kan temperaturen alligevel blive ret høj. Jo højere temperatur des mere modenhed og slutteligt højere alkohol. Hos Ermacora forsøger man at holde alkohol procenten ned og laver friske, lette vine der er behagelige at drikke. Pinot Grigio viser sig præcist i denne stil. Frisk, en anelse krydret og utrolig saftig. Det er grønne nuancer der går igen hele vejen og det er en ægte tørstslukker. Den perfekte terrassevin, aperitif eller hyggevin man ikke behøver mad til.

 • kr. 285,00

  Denne vin er produceret af Barbera-druer, der er dyrket i Langhe, som er beliggende i Piemonte-området i det nordlige Italien. Vinen har været lagret 15-18 måneder på egetræsfade samt 4 måneder på flasken inden frigivelsen. Det er en skøn rødvin med dyb rubinrød farve med et lilla skær og en delikat duft af modne frugter. Fyldig og let krydret frugtsmag med noter af kirsebær og blommer samt en lang og behagelig eftersmag.

   

  Er lavet fra den eneste Barbera vinmark i Barolo, Barolo

 • kr. 585,00

  Denne vin er produceret af Nebbiolo-druer, der alle er dyrket på vinmarken Bricco delle Viole i Langhe, som er beliggende i Piemonte-området i det nordlige Italien.

  Vinen har været lagret 46 måneder på egetræsfade, derefter 3 måneder på ståltanke og til sidst 12 måneder på flasken inden frigivelsen.
  Det er en helt utrolig flot og elegant rødvin med lys rubinrød farve og en delikat og kompleks frugtduft med mineralske noter.

  Fyldig og let krydret smag med noter af tørret frugt og vilde blomster samt en lang og behagelig eftersmag.

 • kr. 349,00

  Denne vin er produceret af 100% Nebbiolo-druer, der er dyrket i Langhe, som er beliggende i Piemonte-området i det nordlige Italien.

  Vinen har været lagret 36-40 måneder på egetræsfade samt 6 måneder på flasken inden frigivelsen.

  Det er en utrolig flot og elegant rødvin med lys rubinrød farve, delikat og kompleks duft af tørret frugt, krydderier og vilde blomster, fyldig og tør frugtsmag med noter af skovbund og læder samt en lang og behagelig eftersmag.

  Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til oksekød, and, gås, vildt samt modne oste.

  Vinen kan med velbehag drikkes nu og de næste mange år, da den har et særdeles godt henlægningspotentiale.

 • kr. 545,00

  Her præsenteres noget lidt anderledes fra Agricola Brandini end det, du måske er vant til. Størstedelen af deres vine bliver typisk produceret i La Morra-kommunen, som er kendt for sine feminine og elegante vine. Men druerne til denne vin, Cerretta, kommer fra Serralunga d’Alba-kommunen, der er kendt for at skabe maskuline og intense vine.

  Cerretta-marken er en ny tilføjelse til deres vinkollektion, og den første årgang, de fremstillede, var i 2015. Dengang blev de imponeret over, hvordan den lerholdige jord i Serralunga d’Alba påvirkede vinen på en helt unik måde i forhold til den mere sandholdige jord i La Morra. Pludselig kunne de skabe en Barolo-vin med en helt anderledes struktur, intensitet og karakter. Selvom Brandinis signatur stadig er tydelig, opretholder vinen det høje niveau, som kendetegner huset.

  Det anbefales at lade vinen ilte en smule, før den serveres, for at få dens fulde potentiale frem. Hvis du har en karaffel, så hæld den i karaffel i omkring en halv time inden servering. Alternativt kan en god slyngetur i et stort vinglas også gøre underværker.

  Når vinen åbner sig, vil du opdage nuancer af kirsebær, læder, eukalyptus og et krydret strejf af balsamicoeddike. Efter den første tår vil du virkelig forstå, hvorfor Serralunga d’Alba karakteriseres som maskulint og kraftfuldt. Her er der nemlig en helt anden struktur på spil. Men balancen er stadig intakt, og selvom tanninerne viser lidt bid, smelter de harmonisk sammen med vinens syre og påvirkningen fra fadlagringen.

  Vinens fremstilling begynder med gæring i rustfri ståltanke, hvor drueskallerne macererer i fire uger for at udtrække farve, struktur og smag. Under macerationen bruges hyppige pump-over for at fremme denne proces. Efterfølgende modnes vinen i store egetræsfade i 30 måneder, efterfulgt af yderligere 6-8 måneder på flaske.

  Anmeldelse og point

  95 point – Wine Enthusiast – september 2022

  “Boasting an earthy elegance, this opens with aromas of new leather, underbrush, rose and forest berry. Savory and loaded with finesse and youthful energy, the focused palate delivers juicy wild strawberry, crunchy red cherry, star anise and truffle alongside tightly wound, fine-grained tannins. It’s still young but balanced, with nervous acidity. Drink 2028–2038. Kerin O’Keefe”

 • kr. 545,00

  Den fadlagrede R56 Barolo fra vindistriktet Piemonte afslører sig i glasset med en tæt rubinrød farve. Med en let hældning til siden afslører rødvinsglasset en charmerende granatrød farve i kanterne. Når man slynger glasset, afslører denne rødvin en høj viskositet, som kan ses i de klare blyindfattede ruder i kanten af glasset. Denne italienske vin af en enkelt sort præsenterer vidunderligt komplekse noter af blommer og surkirsebær i glasset. Der er også antydninger af skovbund.

  På tungen starter R56 Barolo fra Brandini vidunderligt tørt, grippy og aromatisk. Nogle vine er mærket som tørre, andre er det virkelig. Denne rødvin hører til den anden gruppe, da den er tappet med kun 0,4 g restsukker. I smagen er denne kraftige rødvin kendetegnet ved en utrolig fløjlsagtig tekstur. Takket være den livlige frugtsyre er R56 Barolo imponerende frisk og livlig på tungen. Eftersmagen på denne modne rødvin fra vindistriktet Piemonte, nærmere bestemt Barolo DOCG, er en fornøjelse med en bemærkelsesværdig finish.

 • kr. 225,00kr. 400,00

  Navnet Le Radici, der betyder rødderne, henviser til tanken om at komme tilbage til det oprindelige, typetro produkt, som afspejler de karakteristika som Barolo-området er så kendt for.
  Lagring: Producenten er modernistisk indstillet og det afspejler sig naturligvis i vinen. Den er lagret i minimum 20 måneder på barriques, og er fremstillet efter moderne Barolo-stil. Det vil sige: en forholdsvis kort maceration, gerne i rotorfermentorer for at få farveintensiteten bedre frem og rimelig høje temperaturer under gæringen. Metoden gør Barolo-vinen en anelse blødere i tanninen og lidt saftigere i smagen.

  Duft og Smag: I alle de store Barolo-vine findes et hav af duftnuancer og smagsindtryk. Nogle af de mest hyppige er: rosenblade, lakrids, violer, kampfer, mynte, læder, trøffel, skovbund ect. I denne vin finder man også mange fine duftnoter. Når vinen lige er lukket op, giver den mindelser om mynte, kamfer og modellim. Når vinen har iltet en anelse kommer de flotte blomstrede og frugtige noter frem. Specielt de tørrede rosenblade og violer, men også de saftige noter af kirsebær og blomme.