Italien

  • kr. 125,00

    En rigtig lækker fyldig vin. Flot granatrød farve. Duften er aromatisk med toner af brombær, sort peber og tobak. Smagen er fyldig med toner af modne kirsebær, søde brombær samt hint af kaffe og krydderurter. Eftersmagen er lang og velbalanceret med et let sødligt strejf.

    Passer godt til julemiddagen. Servers ved 16-18 grader.

  • kr. 99,00kr. 160,00

    Rosso di Toscana IGT Sangiovese fra Caparzo er lavet på 100% Sangiovese-druer som hentes på forskellige parceller i Elisabetta Gnudi Angelinis 3 ejendomme i Toscana, Caparzo, Borgo Scopeto og Doga delle Clavule. Heraf de tre roser på etikettens våbenskjold. Vinificeringen foregår udelukkende på ståltanke. Efter en afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig (8 °C) maceration i 48 timer for at opnå større aroma- og frugtekstrakt. Efter endt gæring og malolaktisk gæring er vinen modnet i 2-3 måneder på ståltanke, og efter aftapningen yderligere i min. 1 måned på flaske.

    Vinen har en flot, rubinrød farve med lilla skær. Man finder områdets klassiske frugtkoncentration i duften, med nuancer af skovjordbær, vilde brombær, en smule peber og vanilje. I smagen kommer nogle af de samme frugtnuancer frem, men også kødfulde nuancer af modne kirsebær. Vinen har potentiale nok til 3-5 års lagring men giver allerede utroligt meget fra sig i sin ungdom. Prøv den sammen med pastaretter, grønsagsretter, fjerkræ, kalv og lette oste.

  • kr. 995,00

    Tenuta Tignanello ligger i selve hjertet af Chianti Classico med 319 hektarer mellem bløde bakker og dale, hvoraf de 130 hektarer er beplantet med vinstokke. To af husets berømte og elskede vinmarker, Tignanello og Solaia, ligger på samme bakkeside i jord, der er rig på kalksten og skifer. Her har druerne i vækstsæsonen godt af varme temperaturer om dagen og kølige aftenener. Husets to signaturvine af samme navn, Solaia og Tignanello, kommer herfra og bliver bredt anerkendt som nogle af de mest betydningsfulde i hele den italienske vinhistorie.

    Druesammensætning:Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese

    Vinen blev adskilt fra drueskallerne, blev den overført til små egetræsfade, hvor malolaktiske gæring fandt sted og fremhævede aromaens finesse og kompleksitet. Vinen overlades til lagre i ca. 14 til 16 måneder i franske og ungarske egetræsfade,

  • kr. 749,00

    Farven er som altid for Magari ekstremt mørk, og i duften finder man dybe toner af brombær, solbær og lakrids, samtidigt med, at man fornemmer underliggende friske nuancer. Frugtkoncentrationen er imponerende, men vinen virker ikke for tung: Den er samtidig meget ren og harmonisk. Vinen har et kæmpe udviklingspotentiale.

    Magari tager meget plads smagsmæssigt og bør derfor serveres med retter, som kan give den modstand: Lammekød, vildt, okse eller kraftige hvid- eller rødskimmeloste.

  • kr. 799,00

    Det er først og fremmest frugtkoncentrationen, kompleksiteten og strukturen, som kendetegner Barolo Dagromis 2017. Vinen har en meget intens rubinrød farve. I duften finder man karakterer af tørrede blomster, vilde roser, læder og hvidt peber. Den meget koncentrerede og kødfulde smag afslører toner af brombær, lakrids, hvidt peber og diskrete nuancer af træ og skovbund samt lidt mynte til sidst. Hvis man drikker den ung, fortjener den en iltning på karaffel. Her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Barolo Dagromis vil egne sig fint til lam, and og vildt samt til kraftige oste.

  • kr. 199,00

    Villa Antinori er flot rubinrød. Aromaen er kompleks med hint af vilde bær, blåbær og blommer sammen med antydninger af ristede hasselnødder, krydderier og vanilje. Fyldig og rund på tungen med bløde, fløjlsagtige tanniner og en lang, velsmagende finish.

    Druesammensætningen er Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot

  • kr. 220,00

    Vinen er lavet på 100% Trebbiano Toscano.

    Druerne håndhøstes og gæres spontant, hvor skindet bliver på druerne i fire dage og derefter får de en tur på syv måneder på ståltanke. Vinen er tør, og har en dejlig duft og smag af tørrede appelsinskaller og modne mandariner.

    En skøn begynder orangevin, med et godt tanninbid.

    Smagen: Appelsin, Fersken, Gult æble, Mandel, Nektariner

  • kr. 89,00
    En vin der er meget aromatisk i duften med toner af blommer og kirsebær men også krydrede nuancer af engelsk lakrids. Smagen er nem og frugtrig først, men udvikler sig mere kompleks med toner af krydderier og syltede bær. Eftersmagen er meget harmonisk. Vinen slutter som den startede, med karakter af kirsebær.
    Der er kun let tørhed i denne vin og derfor meget mere rund og fyldig end hvis der havde være træfade med ind over. Potentiale nok til 3-5 års lagring, men smager allerede godt fra frigivelsen.
    Server den sammen med f.eks. gratinerede grøntsagsretter, pastaretter eller risottoer eller til milde kødretter. Serveringstemperatur: 16-18°C.
  • kr. 349,00

    Vinen er lavet med en stilfuld og samtidig blød stil. Det er en syntese af Montalcino Sangioveses ranke og frugtrige stil samt blødheden fra Castagneto Carduccis Cabernet, Merlot og Syrah. Vinen er meget mørk i farven. I duften er det først Sangiovese, som dominerer med klassiske røde og delikate nuancer af kirsebær (kirsch) og røde bær. Men ret hurtigt kommer Merlots og Syrahs ”tætpakkede stil” og kødfuldhed frem. I smagen er vinen mørkere i stil med karakterer af solbær og brombær og i sin ungdom en smule domineret af træ og tannin. Men man fornemmer den frugtkoncentration og struktur, som vil bære vinen i hvert fald i 5-8 år.

    Server den til de bedste kulinariske kreationer med lam, and, kalv eller med modne hvid- eller rødskimmeloste.

  • kr. 439,00

    I duften fornemmer man friskheden og mineraliteten fra Vermentino (citrusfrugter, melon), som harmonerer fint med nuancer af mirabeller, abrikoser, ferskner fra Viognier. I smagen har vinen god tørhed og mineralitet kombineret med meget frugtrige karakterer. Det er en udpræget vin til gastronomien, meget aromatisk, kompleks og appetitvækkende.

  • kr. 499,00

    I Sito Moresco 2019 finder man vinens klassiske nuancer af kirsebær og blommer, men også lækre toner af violer og skovbær. Efter lidt iltning udvikler vinen kompleks toner af krydderier (bl.a. safran) og en mere maskulin karakter. Også i smagen er vinen først smigrende og umiddelbar, men den udvikler sig mod det mørke og det komplekse med iltningen. Sito Moresco er en saftig og kraftfuld vin med en dejlig harmoni mellem frugtsødme og tørhed, som gør den meget charmerende. Vinen er meget anvendelig til stort set alle kødretter: lam, kalv og oksekød, men på grund af sin krydrede karakter er den ideel til vildt. Den har absolut krav på et stort glas.

  • kr. 699,00

    Det er friske og liflige citrustoner og sprøde nuancer af vilde blomster, meloner og hvide ferskner, som dominerer i Rossj-Bass 2020. I smagen er vinen meget ”vibrerende”, næsten sart for en Chardonnay, med lækre eksotiske toner af mynte og pebermynte. En meget appetitlig og charmerende vin. Passer til hummer, skaldyr og fisk.

  • kr. 399,00

    IDDA Rosso 2018 byder på umiddelbare, aromatiske og saftige toner af røde bær (kirsebær, hindbær, tyttebær) og marcipan i duften, med sarte nuancer af krydderier som nellike og enebær. Smagen viser en god harmoni mellem de sprøde, frugtrige nuancer og en meget velouragtig karakter. En vin som kan nydes umiddelbart. Serveres til fjerkræ, kalv, svinekød og lam samt til grønsagsretter.

    Lavet på 100% Nerello Mascalese

  • kr. 399,00

    Gaja har købt en vingår på Sicilien og producere foreløbig en hvid og en rød.

    Denne meget grønne, sprøde og tørre hvidvin er lavet på 100% Carricante

  • kr. 179,00

    Chardonnay ”Sermine” har en flot, let gylden farve. Duften er åben og rig med fede, cremede toner i næsen, men ret hurtigt udvikler vinen mere sprøde og næsten grønlige nuancer, som gør den meget indbydende. I smagen finder man også en flot balance mellem de fyldige, fede nuancer og en god mineralitet og friskhed.

  • kr. 89,00
    Det er friskhed, aroma og frugtkarakter, som prioriteres i denne vin, og den er også umiddelbar, sprød og meget delikat i både duft og smag. Her finder man toner af citrusfrugter, abrikos og blomster, som vil matche forretter med salat, skaldyr og de fleste retter med fisk, pasta og fjerkræ.
    Meget let tørhed i denne vin og derfor meget mere rund og fyldig end hvis der havde være træfade med ind over.
    Server den til kylling, salat, skaldyr og de fleste retter med fisk, pasta og fjerkræ.