Frankrig

  • kr. 135,00

    Vores eget lille Rosé- vinhus fra det sydlige Frankrig tæt på Provence.

    Duften er indbydende med lækre toner af sommerbær, solbær og blomster. Smagen er fyldig med en meget flot balance mellem frugten og syren og fin længde på eftersmagen. Druerne er Syrah og Granache

  • kr. 159,00kr. 260,00

    50% Grenache, 40% Syrah og 10% Mourvedre giver en smuk og intens farve og rige aromaer af røde frugter, sort peber og krydderier. Tanninerne er yderst delikate og silkeagtige. En rigtig saftig lækkerbisken.

  • kr. 265,00kr. 500,00

    10% Bourboulenc 10% Clairette 65% Grenache Blanc/Garnacha blanca 5% Marsanne 5% Roussanne 5% Viognier

    Bag ”Clos Saouma” i Châteauneuf-du-Pape finder man Rotem og Mounir Saouma, og som siden 1999 også har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat i deres (første) firma – ”Lucien le Moine” i Beaune. Før købet af markerne i Châteauneuf-du-Pape havde tanken om selv at eje vinmarker og dyrke druer gennem længere tid strejfet Rotem og Mounir, men muligheden for at købe vinmarker i Bourgogne opstår sjældent, og priserne har efterhånden karakter af utilnærmelighed (!), når endelig en parcel bliver sat til salg. I 2007 besluttede de sig derfor for at lede efter vinmarker i Châteauneuf-du-Pape, som er det område uden for Bourgogne, de har størst veneration for. Hjulpet af et par af deres venner i området, fandt de i 2009 2 ha. til salg af vinmarken Pignan, nær Rayas i Courthézon – i et af de bedste områder i Châteauneuf-du-Pape. Lidt senere lykkedes det at købe yderligere fire såkaldte lieux-dits (parceller med eget navn), således at ejendommen i dag er på i alt 6 ha.

    En ejendom med vinificerings- og modningsfaciliteter blev fundet i Sérignan-du-Comtat, nær byen Orange i AOP Côtes-du-Rhône, hvortil også hører 9 ha. omkringliggende jord, som Rotem og Mounir har beplantet med ikke mindre end 11 forskellige druesorter. Disse druer er grundlaget for Inopia Blanc og Inopia Rouge, der laves efter den samme succesrige opskrift, som de anvender over for alle deres øvrige vine: Skrap selektering af druer, 7-10 dages kold macerering, fadgæring, sen og langstrakt malolaktisk gæring, lang modningsperiode (20 måneder) på deres lie (bundfald) i fade af 228 eller 500 l., ingen omstikning, minimal tilsætning af svovl, ingen klaring, filtrering eller pumpning.

    Mounir og Rotem er helt klart fortalere for økologi men er blot ikke tilhængere af certifikater, hvilket Mounir udtrykker således: ”We do our work with LOT OF LOVE FOR NATURE, no herbicide, no insecticide, we do our compost etc., but no certificate”…!

  • kr. 95,00

    Dejlig sødme, meget frisk, fuld af frugt. Ferskner, mango, pære og med dejlige kontante bobler. Perfekt til søde sager og som velkomstdrik.

  • kr. 220,00

    Egen import

    Meget elegant Chablis, strålende grøn farve, en blomsterkrydret bouquet med et anstrøg af krydderi fulgt op af en smag i perfekt balance med god mineralitet.

    Den er god sammen med østers, seafood, salater og lette retter.

    Chablis er geografisk mellem Paris og Dijon i nordlige del af Bourgogne. Domaine Gautheron er familieejet og det er 7. generation som laver vinene nu. I dag ejer familien over 25 hektar hvor 6 af dem er i Premier Cru områderne. De laver deres vine efter den traditionelle Bourgogne stil men også med nye tiltag i produktionen.

     

  • kr. 280,00

    Vores eget lille Rosé- vinhus fra det sydlige Frankrig tæt på Provence.

    Duften er indbydende med lækre toner af sommerbær, solbær og blomster. Smagen er fyldig med en meget flot balance mellem frugten og syren og fin længde på eftersmagen. Druerne er Syrah og Granach

  • kr. 450,00

    Brut Noir er Yann Alexandres signaturchampagne; den, han fremtryller flest af og den, som han hvert år først lægger planer for blanding af – for at sikre den gode oplevelser for os andre. Brut Noir blandes af vin fra årets høstet og tilsættes 40% vin de reserve.

    Yann Alexandre arbejder med længere lagring af champagnerne. Denne non-millésime, som minimum skal lagre i 15 måneder, har Yann valgt at lagre i 2 år før degorgering og yderligt 2 år efter degorgering, hvilket forkæler os med lækre smagsnoter og fine små bobler.

    Brut Noir er super velegnet som apéritif, men den er også virkelig god sammen med lyst kød, skinke, fisk, caviar, til pizzaen og til sushi…ja, faktisk er den så dejligt letdrikkelig, at den også helt fint kan skænkes til tapas, hvor champagnen jo ofte skal passe godt til mange forskellige smagsnuancer.

    45% Meunier, 40% Chardonnay, 15% Pinot Noir

  • kr. 135,00kr. 300,00

    ÅRETS JULEVIN

    ★★★★★ – RLJ i Gastro: “Syrah, grenache, carignan i skøn forening og ren rhône-agtig fonøjelse bare med mere mørke. Rousillon-varme og kødelighed fra syrah, sødmefulde skovbær, boysenbær, tørret sortfods-skinke, lille vildskab og gadedreng fra carignan, varmer i eftersmagen, men holder kun 13,5 %. Meget fornuftigt prissat og et godt eksempel på Rousillons muligheder. Det er faktisk, som om Rousillon putter mere friskhed i deres gode køb end Languedoc, som stadig har lidt for meget svulstigsødme i de lavere prislag.Varmende vin til oktobers retter med rodfrugter og gerne mellemøstlige krydderier. Virkelig godt køb.

    Druesammensætningen på Héritage Rouge er 55 % Syrah, 36 % Grenache Noir og 9 % Carignan. ​Næsen leverer modne brombær og solbær med et strejf af ribs. Fin og frisk. Smagen overleverer på prispunktet med seriøst raffineret power og generøsitet. Tanninerne er fine og glatte som silke, og der er Middelhavs krydderier i finishen. Den store intensitet og den fine balance imponerer.

  • kr. 179,00kr. 954,00

    Skøn og elegant Chardonnay-aroma, der både indeholder citrus, pærer, fersken, kalk og blomster tilsat smør og ristede hasselnødder fra fadet.

  • kr. 89,00

    Dejlig frisk chardonnay, meget frugtagtig og let sødme. Perfekt til terassen og til let fisk.

  • kr. 325,00

    Egen import

    lavet fra deres gamle 1er Cru vinmark Fourneaux. Den er frisk, fyldt med blomster aromaer og æble sammen med en cremet følelse i munden og virkelig god mineralitet.

    Perfekt til laks, asparagus, grillede grønsager og gedeost.

    Chablis er geografisk mellem Paris og Dijon i nordlige del af Bourgogne. Domaine Gautheron er familieejet og det er 7. generation som laver vinene nu. I dag ejer familien over 25 hektar hvor 6 af dem er i Premier Cru områderne. De laver deres vine efter den traditionelle Bourgogne stil men også med nye tiltag i produktionen.

    Vinen kan gemmes i op til 15 år.

     

  • kr. 595,00

    Her får du elegante noter af tørrede ribs, modne rosenblade og sort te. Vinens mørke kirsebærsmag er afbalanceret med en frisk syre, vedvarende mellemsmag og en flot finish.

    I 1990 valgte Walt og Joan Flowers at starte eget vineri i Californien. Beslutningen havde været længe undervejs, og ægteparret havde rejst såvel Napa Valley som Sonoma Coast tyndt, før de slutteligt valgte 130 ha jord i den nordlige del af Sonoma Coast. 13 ha blev tilplantet med Pinot Noir og Chardonnay – druesorter, der nærmest synes ideelle til det kølige mikroklima i 340 – 420 meters højde. Vinhuset ligger uden for den maleriske by Healdsburg, blandt de smukke og tårnhøje Redwood-træer på Westside Road. Før deres indtog i vinens vidunderlige verden ejede Walt og Joan Flowers Moon Nursery i Pennsylvania – den ældste planteskole i USA. Den blev grundlagt helt tilbage i 1767 – og havde siden 1971 været ejet af Flowers-parret.

  • kr. 750,00
    Den største koncentration af Kistlers Chardonnay vinstokke ligger i den nordvestlige del af Sonoma Coast. Her finder man druerne til Les Noisetiers Chardonnay på forskellige marker som alle har forskellige typer jordbund. Fælles for disse marker er dog at man har stor påvirkning fra stillehavet, som er med til at give et køligt præg til vinen.

    Kistler Vineyards er en lille, familieejet og drevet vingård i den russiske floddal med speciale i produktionen af ​​Chardonnay og Pinot Noir i burgundisk stil.

  • kr. 499,00

    Châteauneuf-du-Pape Privilège er lavet på økologiskdyrkede druer (Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Counoise, Vaccarèse, Terret noir, Muscardin, Roussanne, Clairette, Bourboulenc, Picpoul og Picardan) fra de ældste vinstokke på slottet. Ud over, at de i gennemsnit 70 år gamle planter kun giver ca, 15 hl./ha. i udbytte, gennemfører man en grundig selektering både ved håndplukningen i små kasser à 15 kg. og ved ankomsten til kælderen. Gæringen foregår på åbne gæringskar, separat for nogle af druesorterne og samlet for de druesorter med små mængder. Derefter sammenstikkes vinene og gennemgår en malolaktisk gæring og en modning i 12-18 måneder på franske egefade (228 og 600 l.), med en kombination af nye og et år gamle fade.

    Vinen har en meget flot, mørk, purpurrød farve. I duften har den en fyldig og ekstremt kompleks karakter, med nuancer af modne frugter (blommer, mørke kirsebær, solbær, sorte oliven), mørke krydderier og nyristet kaffe. Smagen er kødfuld og harmonisk med et godt spil mellem de lækre frugttoner og en næsten mørk, animalsk karakter. Den slutter med spændende krydrede toner, mineralitet, afrundet tannin og koncentrerede, sprøde frugtnuancer. En stor oplevelse. 92 point ved både Robert Parker og Jeb Dunnuck.

    Vinen vil fx matche grillretter med vildt, okse, lam eller svinekød men også modne rødskimmeloste. Serveres ved 17-18°C.

    Alkohol: 15%

    Drue: 57% Grenache, 20% Syrah, 5% Mourvedre, 5% Cinsault, 2% Counoise & 16% andre.

    Dyrkning: Økologisk

    Region: Chateauneuf du Pape, Frankrig

  • kr. 475,00

    Dyb gylden farve og ren elegance i duften, med bl.a. fersken, abrikos, rød grapefrugt og creme de cassis. Lækker rødfrugtet champagne, som er særligt velegnet til mad! Sprøde noter af rød frugt og citrus.

  • kr. 550,00

    Den er dejlig rund og sød, den byder på dejligt frugtige noter af mango, melon og fersken – og da champagnen er blandet af 75% Meunier fra 2010 og 25% Pinot Noir fra 2011, får vi også lov til at nyde lækre aldringsnoter af karamel, toast og honning.

    De fleste Demi-Sec champagner fremstilles på basis af yngre champagner, men her har Christine fra Champagne Piot-Sévillano valgt at fremstille en ret usædvanlig champagne ved at bruge nogle af deres ældre vine til en Demi-Sec.

    Rigtig god til oste eller foie gras.

    Producent: Champagne Piot-Sévillano
    Champagne: Noct´en Bulles
    Druer: 75% Meunier, 25% Pinot Noir
    Dosage: Demi-Sec 35g. pr. liter
    By, Område: Vincelles, La Vallée de la Marne