Rødvin
-
kr. 155,00Original price was: kr. 155,00.kr. 125,00Current price is: kr. 125,00.En rigtig lækker fyldig vin. Flot granatrød farve. Duften er aromatisk med toner af brombær, sort peber og tobak. Smagen er fyldig med toner af modne kirsebær, søde brombær samt hint af kaffe og krydderurter. Eftersmagen er lang og velbalanceret med et let sødligt strejf.
Passer godt til julemiddagen. Servers ved 16-18 grader.
-
kr. 265,00 – kr. 500,00
10% Bourboulenc 10% Clairette 65% Grenache Blanc/Garnacha blanca 5% Marsanne 5% Roussanne 5% Viognier
Bag ”Clos Saouma” i Châteauneuf-du-Pape finder man Rotem og Mounir Saouma, og som siden 1999 også har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat i deres (første) firma – ”Lucien le Moine” i Beaune. Før købet af markerne i Châteauneuf-du-Pape havde tanken om selv at eje vinmarker og dyrke druer gennem længere tid strejfet Rotem og Mounir, men muligheden for at købe vinmarker i Bourgogne opstår sjældent, og priserne har efterhånden karakter af utilnærmelighed (!), når endelig en parcel bliver sat til salg. I 2007 besluttede de sig derfor for at lede efter vinmarker i Châteauneuf-du-Pape, som er det område uden for Bourgogne, de har størst veneration for. Hjulpet af et par af deres venner i området, fandt de i 2009 2 ha. til salg af vinmarken Pignan, nær Rayas i Courthézon – i et af de bedste områder i Châteauneuf-du-Pape. Lidt senere lykkedes det at købe yderligere fire såkaldte lieux-dits (parceller med eget navn), således at ejendommen i dag er på i alt 6 ha.
En ejendom med vinificerings- og modningsfaciliteter blev fundet i Sérignan-du-Comtat, nær byen Orange i AOP Côtes-du-Rhône, hvortil også hører 9 ha. omkringliggende jord, som Rotem og Mounir har beplantet med ikke mindre end 11 forskellige druesorter. Disse druer er grundlaget for Inopia Blanc og Inopia Rouge, der laves efter den samme succesrige opskrift, som de anvender over for alle deres øvrige vine: Skrap selektering af druer, 7-10 dages kold macerering, fadgæring, sen og langstrakt malolaktisk gæring, lang modningsperiode (20 måneder) på deres lie (bundfald) i fade af 228 eller 500 l., ingen omstikning, minimal tilsætning af svovl, ingen klaring, filtrering eller pumpning.
Mounir og Rotem er helt klart fortalere for økologi men er blot ikke tilhængere af certifikater, hvilket Mounir udtrykker således: ”We do our work with LOT OF LOVE FOR NATURE, no herbicide, no insecticide, we do our compost etc., but no certificate”…!
-
kr. 199,00
Villa Antinori er flot rubinrød. Aromaen er kompleks med hint af vilde bær, blåbær og blommer sammen med antydninger af ristede hasselnødder, krydderier og vanilje. Fyldig og rund på tungen med bløde, fløjlsagtige tanniner og en lang, velsmagende finish.
Druesammensætningen er Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot
-
kr. 429,00
Anthony og hans kone, Olive, vinmager Emul Ross og vindyrker Johan Montgomery er fuldstændig dedikerede til at udtrykke Hamilton Russel Vineyards terroir i deres vine. De små produktioner og den store efterspørgsel på verdensplan gør dog, at de elegante og unikke Pinot Noir og Chardonnay er svære at få fingrene i.
Druerne håndhøstes og sorteres, hvorefter de gennemgår gæringsprocessen på franske egetræsfade. Efter gæringen overføres vinen til delvist nye 228 liters fade, hvor den færdiglagrer i ca. 9 måneder, inden den tappes på flaske og frigives til salg. -
kr. 349,00
Denne Pinot Noir er fra Michael Hall i Adelaide Hills, Barossa, Australien som vi selv har importeret som de eneste i europa.
Har mest lyst til at beskrive den som han selv gør:
” God vinter med let regn og en varm januar, kølig februar som giver en langsommere modning af druerne. Håndplukket i perioden 9. til 12. marts. Vild gæring åbne fade og åbne kar.. 61% hele klaser, lagret i 11 måneder på franske fade hvor en 1/3 var nye fade. Ufiltreret.”
En vild skøn Pinot Noir fra Australien som varmt kan anbefales.
-
kr. 1.195,00
Tenuta Tignanello ligger i selve hjertet af Chianti Classico med 319 hektarer mellem bløde bakker og dale, hvoraf de 130 hektarer er beplantet med vinstokke. To af husets berømte og elskede vinmarker, Tignanello og Solaia, ligger på samme bakkeside i jord, der er rig på kalksten og skifer. Her har druerne i vækstsæsonen godt af varme temperaturer om dagen og kølige aftenener. Husets to signaturvine af samme navn, Solaia og Tignanello, kommer herfra og bliver bredt anerkendt som nogle af de mest betydningsfulde i hele den italienske vinhistorie.
Druesammensætning:Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Vinen blev adskilt fra drueskallerne, blev den overført til små egetræsfade, hvor malolaktiske gæring fandt sted og fremhævede aromaens finesse og kompleksitet. Vinen overlades til lagre i ca. 14 til 16 måneder i franske og ungarske egetræsfade,
-
kr. 295,00
Egen import!
Eperosa er et lille vineri i Barossa, med adgang til nogle af de virkelig gode og gamle vinmarker. Brett Grocke, winemaker, blev kåret til “Winemarker of the year” i 2020. Vi er eneste butik uden for Australien der sælger Brett’s vine.
En blend af 60% Grenache fra Stonegarden 1858 marken og Magnolia 1950 plantet med Mataro fra Hoffmann Sand Block, Ebenezer, den blev plantet i år 2000.
Krydret vin, frisk med lette tanniner, meget fyldig i frugten, med ikke tung. En flot forening af Rhone og Barossa.
Alkohol 14%
-
kr. 135,00 – kr. 300,00
ÅRETS JULEVIN
★★★★★ – RLJ i Gastro: “Syrah, grenache, carignan i skøn forening og ren rhône-agtig fonøjelse bare med mere mørke. Rousillon-varme og kødelighed fra syrah, sødmefulde skovbær, boysenbær, tørret sortfods-skinke, lille vildskab og gadedreng fra carignan, varmer i eftersmagen, men holder kun 13,5 %. Meget fornuftigt prissat og et godt eksempel på Rousillons muligheder. Det er faktisk, som om Rousillon putter mere friskhed i deres gode køb end Languedoc, som stadig har lidt for meget svulstigsødme i de lavere prislag.Varmende vin til oktobers retter med rodfrugter og gerne mellemøstlige krydderier. Virkelig godt køb.
Druesammensætningen på Héritage Rouge er 55 % Syrah, 36 % Grenache Noir og 9 % Carignan. Næsen leverer modne brombær og solbær med et strejf af ribs. Fin og frisk. Smagen overleverer på prispunktet med seriøst raffineret power og generøsitet. Tanninerne er fine og glatte som silke, og der er Middelhavs krydderier i finishen. Den store intensitet og den fine balance imponerer.
-
kr. 749,00
Farven er som altid for Magari ekstremt mørk, og i duften finder man dybe toner af brombær, solbær og lakrids, samtidigt med, at man fornemmer underliggende friske nuancer. Frugtkoncentrationen er imponerende, men vinen virker ikke for tung: Den er samtidig meget ren og harmonisk. Vinen har et kæmpe udviklingspotentiale.
Magari tager meget plads smagsmæssigt og bør derfor serveres med retter, som kan give den modstand: Lammekød, vildt, okse eller kraftige hvid- eller rødskimmeloste.
-
kr. 799,00
Det er først og fremmest frugtkoncentrationen, kompleksiteten og strukturen, som kendetegner Barolo Dagromis 2017. Vinen har en meget intens rubinrød farve. I duften finder man karakterer af tørrede blomster, vilde roser, læder og hvidt peber. Den meget koncentrerede og kødfulde smag afslører toner af brombær, lakrids, hvidt peber og diskrete nuancer af træ og skovbund samt lidt mynte til sidst. Hvis man drikker den ung, fortjener den en iltning på karaffel. Her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Barolo Dagromis vil egne sig fint til lam, and og vildt samt til kraftige oste.
-
kr. 689,00
Enkeltmarksvinen Vignolo er – som Vindings anden enkeltmark Vigna Grande – fra vulkansk jord blandet med fossiler og sand fra det koralrev, der i løbet af nogle millioner år er blevet skudt til vejrs og altså nu er en afgørende medvirken til, at man på netop Montecarrubo kan lave vin af så høj kvalitet.
I dette tilfælde har det vilde terroir sat sit aftryk på 100% Syrah – biodynamisk dyrket fra første sekund og passet og plejet med største kærlighed året rundt – og i sin ungdom den af Vindings vine, henrykker mest, synes vi.
Vinificering
I kælderen er druerne gæret naturligt og modnet på brugte barriques fra topejendomme i Bordeaux.
Aroma og smag
I glasset følger aromaen op med intens mørk frugt – blåbær, brombær, sorte kirsebær og oliven og med den Syrah-typiske bacon-note som markant medspiller foruden florale nuancer af viol. Krydret spiciness suppleres fra fadet, og vinens smag er dermed tilsvarende stor, rank og velbalanceret med afgrundsdyb frugt, modne tanniner og en utrættelig eftersmag.
Serveringsforslag
Drik kraftig vin som denne til kraftig mad – hellere end gerne kød, f.eks. lam, okse, vildt eller and – det hele tilsat rosmarin, hvidløg, og måske endda oliven. Grill det eller lad det simre – og smid i sidste fald gerne noget rødvin med op i gryden.
Vi foreslår dig at nyde den ved 15-18 grader inden for 15-20 år fra høståret.
-
kr. 225,00 – kr. 400,00
Navnet Le Radici, der betyder rødderne, henviser til tanken om at komme tilbage til det oprindelige, typetro produkt, som afspejler de karakteristika som Barolo-området er så kendt for.
Lagring: Producenten er modernistisk indstillet og det afspejler sig naturligvis i vinen. Den er lagret i minimum 20 måneder på barriques, og er fremstillet efter moderne Barolo-stil. Det vil sige: en forholdsvis kort maceration, gerne i rotorfermentorer for at få farveintensiteten bedre frem og rimelig høje temperaturer under gæringen. Metoden gør Barolo-vinen en anelse blødere i tanninen og lidt saftigere i smagen.Duft og Smag: I alle de store Barolo-vine findes et hav af duftnuancer og smagsindtryk. Nogle af de mest hyppige er: rosenblade, lakrids, violer, kampfer, mynte, læder, trøffel, skovbund ect. I denne vin finder man også mange fine duftnoter. Når vinen lige er lukket op, giver den mindelser om mynte, kamfer og modellim. Når vinen har iltet en anelse kommer de flotte blomstrede og frugtige noter frem. Specielt de tørrede rosenblade og violer, men også de saftige noter af kirsebær og blomme.
-
kr. 245,00
JK´s top riesling fra Ruppertsberger Nußbien, som har været en del af familien i over 200 år. Det er deres top riesling lokation pga den østlige vending af vinmarken, som får den første varme fra solen om morgenen og varmer jorden op stille i løbet af dagen. Det er gamle vinstokke som er plantet på en sand/sten jordbund. Den har ligget på fad så giver en god dybde sammen med den friske riesling karakter. Dette gør den også super god til at servere til mad.
-
kr. 119,00 – kr. 300,00
Villa Barcaroli Montepulciano d’Abruzzo har en dyb rubinrød farve. Det er en skønt varietaltro Montepulciano d’Abruzzo, der er lavet i en charmerende stil og med større elegance end det vanligvis ses for denne vintype.
En indsmigrende frugt med noget mere finesse og elegence end man typisk ser for denne drue. En hjertelig vin med rigtig god “value for money”Krydderier, kirsebær, blommer, letsyltede jordbær og hindbær
Passer perfekt til Maccheroni alla chitarra med ragù af lam, Stegt og grillet rødt kød, Porchetta abruzzeseDenne familieejendom er for nylig blevet erhvervet af Massimiliano og Walter Bartolomei, der også ejer vinbruget Ciù Ciù i Marche (grundlagt af familien i 1970). Villa Barcaroli er en smuk, gammel villa i landejendomsstil fra 1700-tallet, der ligger midt blandt vinmarkerne, og den står for at skulle gennemgå en omfattende renovering, men i kælderen opbevares nogle af ejendommens vine helt tilbage til 1954. Villaen ligger i regionen Abruzzerne, som har kyststrækning ud mod Adriaterhavet, i kommunen Controguerra, ikke langt fra byen af samme navn, og kommunen hører til i regionens nordligste del, ikke langt fra kysten.