2022 Montecarrubo Il Piccolo Rosso Terre Siciliane

kr. 349,00

70 km fra Vindings marker på Montecarrubo ligger to marker på ren kalkbund, der overvejende er beplantet med Syrah. Med disse druer laver han denne ærkesaftige og fra første sekund charmerende ‘Il Piccolo’ – en vin, der kvalitetsmæssigt rager langt højere op, end navnet indikerer.

Vinificering

Druerne afstilkes og vildgæres i vinhuset på cementkar, hvormed vinen køles og dens mest elegant og florale sider vinder frem. Efter endt gæring og forlænget maceration hældes vinen på brugte Troncais egetræsfade, hvor den gennemfører den malolaktiske gæring og lagrer i 9 måneder, inden den tappes på flaske.

Aroma og smag

Allerede et stykke fra glasset accentueres ‘il Piccolo’ af indbydende blomster – violer, syrener og diskrete liljer – med brombær, blåbær, friskkværnet hvid peber og vilde krydderurter i lagene lige nedenunder. Den ærkesaftige, mediumfyldige smag har samtidig en flot intensitet, modne tanniner og smukt integreret, mundvandsdrivende syre, der sammen med den beherskede alkohol giver vinen en flot balance og kølighed.

Serveringsforslag

Syrah som denne bringer mange minder til det nordlige Rhône, og dog er den helt sin egen takket være terroiret på denne kant af Sicilien, når det håndteres af Peter Vinding-Diers virtuose hånd. Selv holder vi af at nyde den til sorte oliven – gerne i tapenadeform på tapasbrættet – såvel som til fjerkræ, pizza eller langtidsstegt lam med rosmarin, hvidløg og citron.

‘Il Piccolo’ kan også sagtens nydes på terrassen uden nævneværdigt tilbehør. I alle tilfælde anbefaler vi at nedkøle den til mellem 13 og 16 grader.

Nyd den inden for 6-8 år fra høståret.

Kategorier: , ,

Beskrivelse

2022 Montecarrubo Il Piccolo Rosso Terre Siciliane

kr. 349,00