2022 Vinding Montecarrubo Vignolo Rosso Terre Siciliane

kr. 689,00

Enkeltmarksvinen Vignolo er – som Vindings anden enkeltmark Vigna Grande – fra vulkansk jord blandet med fossiler og sand fra det koralrev, der i løbet af nogle millioner år er blevet skudt til vejrs og altså nu er en afgørende medvirken til, at man på netop Montecarrubo kan lave vin af så høj kvalitet.

I dette tilfælde har det vilde terroir sat sit aftryk på 100% Syrah – biodynamisk dyrket fra første sekund og passet og plejet med største kærlighed året rundt – og i sin ungdom den af Vindings vine, henrykker mest, synes vi.

Vinificering

I kælderen er druerne gæret naturligt og modnet på brugte barriques fra topejendomme i Bordeaux.

Aroma og smag

I glasset følger aromaen op med intens mørk frugt – blåbær, brombær, sorte kirsebær og oliven og med den Syrah-typiske bacon-note som markant medspiller foruden florale nuancer af viol. Krydret spiciness suppleres fra fadet, og vinens smag er dermed tilsvarende stor, rank og velbalanceret med afgrundsdyb frugt, modne tanniner og en utrættelig eftersmag.

Serveringsforslag

Drik kraftig vin som denne til kraftig mad – hellere end gerne kød, f.eks. lam, okse, vildt eller and – det hele tilsat rosmarin, hvidløg, og måske endda oliven. Grill det eller lad det simre – og smid i sidste fald gerne noget rødvin med op i gryden.

Vi foreslår dig at nyde den ved 15-18 grader inden for 15-20 år fra høståret.

Kategorier: , ,

Beskrivelse

2022 Vinding Montecarrubo Vignolo Rosso Terre Siciliane

kr. 689,00