Frankrig

  • kr. 135,00

    Vores eget lille Rosé- vinhus fra det sydlige Frankrig tæt på Provence.

    Duften er indbydende med lækre toner af sommerbær, solbær og blomster. Smagen er fyldig med en meget flot balance mellem frugten og syren og fin længde på eftersmagen. Druerne er Syrah og Granache

  • kr. 325,00

    10% Bourboulenc 10% Clairette 65% Grenache Blanc/Garnacha blanca 5% Marsanne 5% Roussanne 5% Viognier

    Bag ”Clos Saouma” i Châteauneuf-du-Pape finder man Rotem og Mounir Saouma, og som siden 1999 også har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat i deres (første) firma – ”Lucien le Moine” i Beaune. Før købet af markerne i Châteauneuf-du-Pape havde tanken om selv at eje vinmarker og dyrke druer gennem længere tid strejfet Rotem og Mounir, men muligheden for at købe vinmarker i Bourgogne opstår sjældent, og priserne har efterhånden karakter af utilnærmelighed (!), når endelig en parcel bliver sat til salg. I 2007 besluttede de sig derfor for at lede efter vinmarker i Châteauneuf-du-Pape, som er det område uden for Bourgogne, de har størst veneration for. Hjulpet af et par af deres venner i området, fandt de i 2009 2 ha. til salg af vinmarken Pignan, nær Rayas i Courthézon – i et af de bedste områder i Châteauneuf-du-Pape. Lidt senere lykkedes det at købe yderligere fire såkaldte lieux-dits (parceller med eget navn), således at ejendommen i dag er på i alt 6 ha.

    En ejendom med vinificerings- og modningsfaciliteter blev fundet i Sérignan-du-Comtat, nær byen Orange i AOP Côtes-du-Rhône, hvortil også hører 9 ha. omkringliggende jord, som Rotem og Mounir har beplantet med ikke mindre end 11 forskellige druesorter. Disse druer er grundlaget for Inopia Blanc og Inopia Rouge, der laves efter den samme succesrige opskrift, som de anvender over for alle deres øvrige vine: Skrap selektering af druer, 7-10 dages kold macerering, fadgæring, sen og langstrakt malolaktisk gæring, lang modningsperiode (20 måneder) på deres lie (bundfald) i fade af 228 eller 500 l., ingen omstikning, minimal tilsætning af svovl, ingen klaring, filtrering eller pumpning.

    Mounir og Rotem er helt klart fortalere for økologi men er blot ikke tilhængere af certifikater, hvilket Mounir udtrykker således: ”We do our work with LOT OF LOVE FOR NATURE, no herbicide, no insecticide, we do our compost etc., but no certificate”…!

  • kr. 95,00

    Dejlig sødme, meget frisk, fuld af frugt. Ferskner, mango, pære og med dejlige kontante bobler. Perfekt til søde sager og som velkomstdrik.

  • kr. 280,00

    Vores eget lille Rosé- vinhus fra det sydlige Frankrig tæt på Provence.

    Duften er indbydende med lækre toner af sommerbær, solbær og blomster. Smagen er fyldig med en meget flot balance mellem frugten og syren og fin længde på eftersmagen. Druerne er Syrah og Granach

  • kr. 220,00kr. 1.100,00

    Egen import

    Meget elegant Chablis, strålende grøn farve, en blomsterkrydret bouquet med et anstrøg af krydderi fulgt op af en smag i perfekt balance med god mineralitet.

    Den er god sammen med østers, seafood, salater og lette retter.

    Chablis er geografisk mellem Paris og Dijon i nordlige del af Bourgogne. Domaine Gautheron er familieejet og det er 7. generation som laver vinene nu. I dag ejer familien over 25 hektar hvor 6 af dem er i Premier Cru områderne. De laver deres vine efter den traditionelle Bourgogne stil men også med nye tiltag i produktionen.

     

  • kr. 179,00kr. 954,00

    Skøn og elegant Chardonnay-aroma, der både indeholder citrus, pærer, fersken, kalk og blomster tilsat smør og ristede hasselnødder fra fadet.

  • kr. 89,00

    Dejlig frisk chardonnay, meget frugtagtig og let sødme. Perfekt til terassen og til let fisk.

  • kr. 325,00

    Egen import

    lavet fra deres gamle 1er Cru vinmark Fourneaux. Den er frisk, fyldt med blomster aromaer og æble sammen med en cremet følelse i munden og virkelig god mineralitet.

    Perfekt til laks, asparagus, grillede grønsager og gedeost.

    Chablis er geografisk mellem Paris og Dijon i nordlige del af Bourgogne. Domaine Gautheron er familieejet og det er 7. generation som laver vinene nu. I dag ejer familien over 25 hektar hvor 6 af dem er i Premier Cru områderne. De laver deres vine efter den traditionelle Bourgogne stil men også med nye tiltag i produktionen.

    Vinen kan gemmes i op til 15 år.

     

  • kr. 475,00

    Dyb gylden farve og ren elegance i duften, med bl.a. fersken, abrikos, rød grapefrugt og creme de cassis. Lækker rødfrugtet champagne, som er særligt velegnet til mad! Sprøde noter af rød frugt og citrus.

  • kr. 550,00

    Den er dejlig rund og sød, den byder på dejligt frugtige noter af mango, melon og fersken – og da champagnen er blandet af 75% Meunier fra 2010 og 25% Pinot Noir fra 2011, får vi også lov til at nyde lækre aldringsnoter af karamel, toast og honning.

    De fleste Demi-Sec champagner fremstilles på basis af yngre champagner, men her har Christine fra Champagne Piot-Sévillano valgt at fremstille en ret usædvanlig champagne ved at bruge nogle af deres ældre vine til en Demi-Sec.

    Rigtig god til oste eller foie gras.

    Producent: Champagne Piot-Sévillano
    Champagne: Noct´en Bulles
    Druer: 75% Meunier, 25% Pinot Noir
    Dosage: Demi-Sec 35g. pr. liter
    By, Område: Vincelles, La Vallée de la Marne

  • kr. 535,00

    Denne champagne er dejlig frugtig og byder på skønne noter af stenfrugter, som f.eks. fersken og mirabeller.
    Den lægger dejligt mildt ud med bløde bobler, hvorefter den byder på dejlig fylde og slutter af med en behagelig syrlighed.

    Familien Piot-Sévillano har produceret denne champagner gennem generationer – og Christine og Vincent, som i dag står for familiens champagneproduktion fører den stolt videre i deres række af lækre champagner.

    Navnet “Essence de Terroir” fortæller champagnens historie på flere niveauer.
    Dels er den et udtryk for det terroir, den jordbund druerne er dyrket i ude i den lille by Vincelles i Marnedalen. Dels er fordelingen af druer brugt til denne champagne den samme, som fordelingen af familiens vinstokke på markerne; nemlig 70% Meunier, 15% Chardonnay og 15% Pinot Noir. Og så er den selvfølgelig også på et helt andet niveau et udtryk for familiens historie, deres arbejde med champagne og deres savoir-faire (know-how).

    Perfekt til aperitif, ost og retter med kalvekød og fjerkræ.

    Område, By: La Vallee de la Marne, Vincelles
    Champagne: Essence de Terroir, Brut Tradition
    Druer: 70% Meunier, 15% Pinot Noir, 15% Chardonnay
    Dosage: Brut 7g / liter
  • kr. 425,00

    Denne Grand cru champagne fra Pierson Cuvelier er en blanc de noirs, champagne. Den har super god mineralitet, blød i munden og super dybde.

    100% Pinot Noir fra Grand Cru byerne, Ambonnay, Bouzy, Louvois and Aÿ. Den er en blanding fra 3 forskellige årgange og modnet i 4 år på fade som har givet den en elegant og powerfuld smag.

  • kr. 395,00

    Brut Noir er Yann Alexandres signaturchampagne; den, han fremtryller flest af og den, som han hvert år først lægger planer for blanding af – for at sikre den gode oplevelser for os andre. Brut Noir blandes af vin fra årets høstet og tilsættes 40% vin de reserve.

    Yann Alexandre arbejder med længere lagring af champagnerne. Denne non-millésime, som minimum skal lagre i 15 måneder, har Yann valgt at lagre i 2 år før degorgering og yderligt 2 år efter degorgering, hvilket forkæler os med lækre smagsnoter og fine små bobler.

    Brut Noir er super velegnet som apéritif, men den er også virkelig god sammen med lyst kød, skinke, fisk, caviar, til pizzaen og til sushi…ja, faktisk er den så dejligt letdrikkelig, at den også helt fint kan skænkes til tapas, hvor champagnen jo ofte skal passe godt til mange forskellige smagsnuancer.

    45% Meunier, 40% Chardonnay, 15% Pinot Noir

  • kr. 110,00

    Det er vinfirmaet Louis Bouillot, som står bag denne Veuve d’Argent Rosé Brut (Vin Mousseux de Qualité), lavet efter Méthode Traditionnelle. Sammensætningen af druer kan variere fra år til år for at opnå den bedste harmoni, men består normalt af Gamay, Grenache, Pinot, Cabernet, Côt (Malbec), Airen og Ugni Blanc, fra både Sydfrankrig og fra Bourgogne.Efter blandingen af de forskellige ‘vin de base’ foregår anden gæringen på flaske (Méthode Traditionnelle) i min. 9 måneder. Til sidst bliver vinen klassisk drejet mekanisk (remuage) i 3 uger.

    Veuve d’Argent Rosé Brut har en flot, sart, pink farve og vinen har pæne, liflige, vedvarende bobler. I duften finder man delikate toner af røde frugter og en god friskhed. Smagen er elegant, med mineralske toner og en god struktur til sidst, som gør den meget velegnet ikke bare som aperitif, men også til gastronomien. Finishen er velafbalanceret med en god intensitet. Restsukkeret er på 12g/l., så Veuve d’Argent Rosé Brut fremstår som en sprød, appetitgivende og elegant mousserende vin! Serveres ved 6° til 8°C.

  • kr. 110,00

    Det er vinfirmaet Louis Bouillot, som står bag denne Veuve d’Argent Brut (Vin Mousseux de Qualité). Til denne såkaldte Blanc de Blanc (hvidvin lavet af hvide druer) anvendes der de bedste selekterede cuvéer lavet på druesorterne Airen, Ugni Blanc, Colombard, Durello, Macabeu og Chardonnay, fra både Sydfrankrig og fra Bourgogne. Sammensætningen varierer fra år til år for at opnå den bedste harmoni i vinen. Efter blandingen af de forskellige ‘vin de base’ foregår anden gæring på flaske efter Méthode Traditionnelle-systemet. Efter ‘degorgering’ og påførelse af champagne-proppen bliver vinen finmodnet i yderligere tre måneder.

    Farven i Veuve d’Argent Blanc de Blanc Brut er flot lysgylden, og vinen har pæne, liflige, vedvarende bobler. I duften finder man friske frugttoner af hvide ferskner og æbler. Smagen er meget ren, med mineralske toner og en behagelig frugt og syre. Finishen er velafbalanceret med en god intensitet. Restsukkeret er på 10g/l., så Veuve d’Argent fremstår som en tør og elegant mousserende vin!

    Anbefales til: Aperitif, Asiatisk, Drinks, Frugter
  • kr. 125,00kr. 600,00

    Navnet ”Le Tigre” (tigeren) er valgt til denne vin, fordi den besidder en styrke og en balance, som er klassisk for netop en tiger. Vinen er lavet på Carignan (35%), Grenache Noir (35%) og Syrah (30%) fra flere parceller på ejendommen. Høsten foregår manuelt, og druerne bringes til kælderen i små kasser for at undgå masning og oxydering. Carignan gæres i hele klaser i tryktanke (macération carbonique), mens Grenache og Syrah bliver afstilket og gæret på ståltanke. Vinene modnes separat i 12 måneder på tank, og aftapningen foregår umiddelbart efter sammenstikningen og en ganske let filtrering, for at optimere aromaen og smagen.

    Farven er mørk og dyb, og i duften finder man koncentrerede nuancer af modne hindbær, solbær og brombær samt krydrede toner, som hurtigt udvikler sig med iltning i glasset. I smagen er vinen struktureret og meget fyldig med noter af engelsk lakrids og bitter chokolade. Den virker dog samtidigt ret delikat og velouragtig, med god finesse og friskhed, så den efterlader et meget charmerende indtryk. Server den til and, lam eller okse. Prøv den også til fx pastaretter. Giv vinen lidt tid i en karaffel inden servering.