Rødvin

  • Original price was: kr. 155,00.Current price is: kr. 125,00.

    En rigtig lækker fyldig vin. Flot granatrød farve. Duften er aromatisk med toner af brombær, sort peber og tobak. Smagen er fyldig med toner af modne kirsebær, søde brombær samt hint af kaffe og krydderurter. Eftersmagen er lang og velbalanceret med et let sødligt strejf.

    Passer godt til julemiddagen. Servers ved 16-18 grader.

  • kr. 429,00

    Anthony og hans kone, Olive, vinmager Emul Ross og vindyrker Johan Montgomery er fuldstændig dedikerede til at udtrykke Hamilton Russel Vineyards terroir i deres vine. De små produktioner og den store efterspørgsel på verdensplan gør dog, at de elegante og unikke Pinot Noir og Chardonnay er svære at få fingrene i.

    Druerne håndhøstes og sorteres, hvorefter de gennemgår gæringsprocessen på franske egetræsfade. Efter gæringen overføres vinen til delvist nye 228 liters fade, hvor den færdiglagrer i ca. 9 måneder, inden den tappes på flaske og frigives til salg.
  • kr. 199,00

    Villa Antinori er flot rubinrød. Aromaen er kompleks med hint af vilde bær, blåbær og blommer sammen med antydninger af ristede hasselnødder, krydderier og vanilje. Fyldig og rund på tungen med bløde, fløjlsagtige tanniner og en lang, velsmagende finish.

    Druesammensætningen er Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot

  • kr. 349,00

    Denne Pinot Noir er fra Michael Hall i Adelaide Hills, Barossa, Australien som vi selv har importeret som de eneste i europa.

    Har mest lyst til at beskrive den som han selv gør:

    ” God vinter med let regn og en varm januar, kølig februar som giver en langsommere modning af druerne. Håndplukket i perioden 9. til 12. marts. Vild gæring åbne fade og åbne kar.. 61% hele klaser, lagret i 11 måneder på franske fade hvor en 1/3 var nye fade. Ufiltreret.”

    En vild skøn Pinot Noir fra Australien som varmt kan anbefales.

  • kr. 1.195,00

    Tenuta Tignanello ligger i selve hjertet af Chianti Classico med 319 hektarer mellem bløde bakker og dale, hvoraf de 130 hektarer er beplantet med vinstokke. To af husets berømte og elskede vinmarker, Tignanello og Solaia, ligger på samme bakkeside i jord, der er rig på kalksten og skifer. Her har druerne i vækstsæsonen godt af varme temperaturer om dagen og kølige aftenener. Husets to signaturvine af samme navn, Solaia og Tignanello, kommer herfra og bliver bredt anerkendt som nogle af de mest betydningsfulde i hele den italienske vinhistorie.

    Druesammensætning:Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese

    Vinen blev adskilt fra drueskallerne, blev den overført til små egetræsfade, hvor malolaktiske gæring fandt sted og fremhævede aromaens finesse og kompleksitet. Vinen overlades til lagre i ca. 14 til 16 måneder i franske og ungarske egetræsfade,

  • kr. 749,00

    Farven er som altid for Magari ekstremt mørk, og i duften finder man dybe toner af brombær, solbær og lakrids, samtidigt med, at man fornemmer underliggende friske nuancer. Frugtkoncentrationen er imponerende, men vinen virker ikke for tung: Den er samtidig meget ren og harmonisk. Vinen har et kæmpe udviklingspotentiale.

    Magari tager meget plads smagsmæssigt og bør derfor serveres med retter, som kan give den modstand: Lammekød, vildt, okse eller kraftige hvid- eller rødskimmeloste.

  • kr. 799,00

    Det er først og fremmest frugtkoncentrationen, kompleksiteten og strukturen, som kendetegner Barolo Dagromis 2017. Vinen har en meget intens rubinrød farve. I duften finder man karakterer af tørrede blomster, vilde roser, læder og hvidt peber. Den meget koncentrerede og kødfulde smag afslører toner af brombær, lakrids, hvidt peber og diskrete nuancer af træ og skovbund samt lidt mynte til sidst. Hvis man drikker den ung, fortjener den en iltning på karaffel. Her vil man opleve, at dybden og fedmen kommer mere frem i vinen. Barolo Dagromis vil egne sig fint til lam, and og vildt samt til kraftige oste.

  • kr. 119,00
    Masser af solmodne sommerbær i duft og smag. Blød og rund ”Zin”. Hertil fine vanilje- og røgede toner fra fadlagringen. Der er tryk på bærfrugten, men friskheden er bekræftende.
    De gamle fade, giver mere frugtsmag, bløde tanniner og beholder farven.
    Potentiale nok til 3-5 års lagring, men smager allerede godt fra frigivelsen.
    En vin der klarer alle de krydrede kødretter af okse, vildt eller lam!
  • kr. 89,00
    En vin der er meget aromatisk i duften med toner af blommer og kirsebær men også krydrede nuancer af engelsk lakrids. Smagen er nem og frugtrig først, men udvikler sig mere kompleks med toner af krydderier og syltede bær. Eftersmagen er meget harmonisk. Vinen slutter som den startede, med karakter af kirsebær.
    Der er kun let tørhed i denne vin og derfor meget mere rund og fyldig end hvis der havde være træfade med ind over. Potentiale nok til 3-5 års lagring, men smager allerede godt fra frigivelsen.
    Server den sammen med f.eks. gratinerede grøntsagsretter, pastaretter eller risottoer eller til milde kødretter. Serveringstemperatur: 16-18°C.
  • kr. 225,00

    Utopia 2015

    Druer: 100% Rondo

    Vinifikation: 15 måneder på amerikanske barriques

    Intens og rund smag af mørke bær, tobak og kandis

  • kr. 250,00

    Utopia rødvinene er alle lavet på 100 % Rondo og fadlagret på fortrinsvis nye barriques

    Vinifikation: 22 måneder på nye amerikanske barriques

    Priser/Medaljer: SØLV medalje til Dansk Vinshow 2013 og BRONZE medalje til International Food Contest 2013

  • kr. 215,00kr. 350,00

    Denne Pinot Noir er fra Michael Hall i Adelaide Hills, Barossa, Australien som vi selv har importeret som de eneste i europa.

    Frisk, frugtig og masser af røde bær

     

  • kr. 295,00

    Egen import!

    Eperosa er et lille vineri i Barossa, med adgang til nogle af de virkelig gode og gamle vinmarker. Brett Grocke, winemaker, blev kåret til “Winemarker of the year” i 2020. Vi er eneste butik uden for Australien der sælger Brett’s vine. 

    En blend af 60% Grenache fra Stonegarden 1858 marken og Magnolia 1950 plantet med  Mataro fra Hoffmann Sand Block, Ebenezer, den blev plantet i år 2000.

    Krydret vin, frisk med lette tanniner, meget fyldig i frugten, med ikke tung. En flot forening af Rhone og Barossa.

     

    Alkohol 14%

  • kr. 349,00

    70 km fra Vindings marker på Montecarrubo ligger to marker på ren kalkbund, der overvejende er beplantet med Syrah. Med disse druer laver han denne ærkesaftige og fra første sekund charmerende ‘Il Piccolo’ – en vin, der kvalitetsmæssigt rager langt højere op, end navnet indikerer.

    Vinificering

    Druerne afstilkes og vildgæres i vinhuset på cementkar, hvormed vinen køles og dens mest elegant og florale sider vinder frem. Efter endt gæring og forlænget maceration hældes vinen på brugte Troncais egetræsfade, hvor den gennemfører den malolaktiske gæring og lagrer i 9 måneder, inden den tappes på flaske.

    Aroma og smag

    Allerede et stykke fra glasset accentueres ‘il Piccolo’ af indbydende blomster – violer, syrener og diskrete liljer – med brombær, blåbær, friskkværnet hvid peber og vilde krydderurter i lagene lige nedenunder. Den ærkesaftige, mediumfyldige smag har samtidig en flot intensitet, modne tanniner og smukt integreret, mundvandsdrivende syre, der sammen med den beherskede alkohol giver vinen en flot balance og kølighed.

    Serveringsforslag

    Syrah som denne bringer mange minder til det nordlige Rhône, og dog er den helt sin egen takket være terroiret på denne kant af Sicilien, når det håndteres af Peter Vinding-Diers virtuose hånd. Selv holder vi af at nyde den til sorte oliven – gerne i tapenadeform på tapasbrættet – såvel som til fjerkræ, pizza eller langtidsstegt lam med rosmarin, hvidløg og citron.

    ‘Il Piccolo’ kan også sagtens nydes på terrassen uden nævneværdigt tilbehør. I alle tilfælde anbefaler vi at nedkøle den til mellem 13 og 16 grader.

    Nyd den inden for 6-8 år fra høståret.

  • kr. 689,00

    Enkeltmarksvinen Vignolo er – som Vindings anden enkeltmark Vigna Grande – fra vulkansk jord blandet med fossiler og sand fra det koralrev, der i løbet af nogle millioner år er blevet skudt til vejrs og altså nu er en afgørende medvirken til, at man på netop Montecarrubo kan lave vin af så høj kvalitet.

    I dette tilfælde har det vilde terroir sat sit aftryk på 100% Syrah – biodynamisk dyrket fra første sekund og passet og plejet med største kærlighed året rundt – og i sin ungdom den af Vindings vine, henrykker mest, synes vi.

    Vinificering

    I kælderen er druerne gæret naturligt og modnet på brugte barriques fra topejendomme i Bordeaux.

    Aroma og smag

    I glasset følger aromaen op med intens mørk frugt – blåbær, brombær, sorte kirsebær og oliven og med den Syrah-typiske bacon-note som markant medspiller foruden florale nuancer af viol. Krydret spiciness suppleres fra fadet, og vinens smag er dermed tilsvarende stor, rank og velbalanceret med afgrundsdyb frugt, modne tanniner og en utrættelig eftersmag.

    Serveringsforslag

    Drik kraftig vin som denne til kraftig mad – hellere end gerne kød, f.eks. lam, okse, vildt eller and – det hele tilsat rosmarin, hvidløg, og måske endda oliven. Grill det eller lad det simre – og smid i sidste fald gerne noget rødvin med op i gryden.

    Vi foreslår dig at nyde den ved 15-18 grader inden for 15-20 år fra høståret.

  • kr. 299,00

    10% Bourboulenc 10% Clairette 65% Grenache Blanc/Garnacha blanca 5% Marsanne 5% Roussanne 5% Viognier

    Bag ”Clos Saouma” i Châteauneuf-du-Pape finder man Rotem og Mounir Saouma, og som siden 1999 også har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat i deres (første) firma – ”Lucien le Moine” i Beaune. Før købet af markerne i Châteauneuf-du-Pape havde tanken om selv at eje vinmarker og dyrke druer gennem længere tid strejfet Rotem og Mounir, men muligheden for at købe vinmarker i Bourgogne opstår sjældent, og priserne har efterhånden karakter af utilnærmelighed (!), når endelig en parcel bliver sat til salg. I 2007 besluttede de sig derfor for at lede efter vinmarker i Châteauneuf-du-Pape, som er det område uden for Bourgogne, de har størst veneration for. Hjulpet af et par af deres venner i området, fandt de i 2009 2 ha. til salg af vinmarken Pignan, nær Rayas i Courthézon – i et af de bedste områder i Châteauneuf-du-Pape. Lidt senere lykkedes det at købe yderligere fire såkaldte lieux-dits (parceller med eget navn), således at ejendommen i dag er på i alt 6 ha.

    En ejendom med vinificerings- og modningsfaciliteter blev fundet i Sérignan-du-Comtat, nær byen Orange i AOP Côtes-du-Rhône, hvortil også hører 9 ha. omkringliggende jord, som Rotem og Mounir har beplantet med ikke mindre end 11 forskellige druesorter. Disse druer er grundlaget for Inopia Blanc og Inopia Rouge, der laves efter den samme succesrige opskrift, som de anvender over for alle deres øvrige vine: Skrap selektering af druer, 7-10 dages kold macerering, fadgæring, sen og langstrakt malolaktisk gæring, lang modningsperiode (20 måneder) på deres lie (bundfald) i fade af 228 eller 500 l., ingen omstikning, minimal tilsætning af svovl, ingen klaring, filtrering eller pumpning.

    Mounir og Rotem er helt klart fortalere for økologi men er blot ikke tilhængere af certifikater, hvilket Mounir udtrykker således: ”We do our work with LOT OF LOVE FOR NATURE, no herbicide, no insecticide, we do our compost etc., but no certificate”…!